Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 128 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

Переглядів: 1077
03.04.2018 - 13:50

Наприкінці березня в Черкасах відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

Активну участь у ній взяли юні краєзнавці з Бахмута, вихованці секції «Історичне краєзнавство» Малої академії наук Бахмутського міського Центру дітей та юнацтва зі своїм керівником Ігорем Корнацьким.

На конференції були представлені їх доповіді за темами наукових досліджень: «Події української революції в Бахмуті (1917 – 1921)» (Ілля Малінін, Микита Савченко, учні 11 класу Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського, наукові керівники - Ігор Корнацький, Ірина Кучерук) та «Скіфський поховальний обряд за «Історією» Геродота й матеріалами курганних поховань Донеччини» (Матвій Гулідов, учень 10 класу Бахмутського НВК №11, наукові керівники – Ігор Корнацький, Олена Чухлєбова).

Роботи бахмутських школярів були високо оцінені журі й відзначені грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, а також надруковані у збірці матеріалів конференції.

Учасникам конференції була запропонована цікава екскурсійна програма, до якої ввійшли пішохідна екскурсія містом, відвідування Черкаського обласного краєзнавчого музею. В останній день роботи конференції на школярів чекала мандрівка Корсунь-Шевченківським краєм. Незабутні враження залишили відвідування авторської школи Олександра Антоновича Захаренка в селі Сахнівка, знайомство з Літературно-меморіальним музеєм І.С.Нечуя-Левицького в смт.Стеблів та екскурсія Корсунь-Шевченківським державним історико-культурним заповідником, де й відбулося нагородження учасників конференції.

Конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» Активну участь у ній взяли юні краєзнавці з Бахмута, вихованці секції «Історичне краєзнавство» Малої академії наук Бахмутського міського Центру дітей та юнацтва Конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» Активну участь у ній взяли юні краєзнавці з Бахмута, вихованці секції «Історичне краєзнавство» Малої академії наук Бахмутського міського Центру дітей та юнацтва Конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» Активну участь у ній взяли юні краєзнавці з Бахмута, вихованці секції «Історичне краєзнавство» Малої академії наук Бахмутського міського Центру дітей та юнацтва

Останні статті на сайті