Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 81 гість.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Участь педагогів школи №18 у тренінгу з міжнародної методики «Philosophy To Grow.P4C»

Переглядів: 1925
28.03.2018 - 13:35

У березні місяці в місті Києві проходив тренінг з міжнародної методики викладання для дітей «Philosophy To Grow.P4C», організований ГО Культурний Проект.

Наше місто і нашу область представляла Ірина Бусел, вчителька початкових класів Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського.

Методика «Філософія для дітей» або Р4С (Philosophy for Children) була створена в 1970-х роках професором університету Монклер Метью Ліпманом (США). Філософія вчить мистецтву у широкому смислі слова: мистецтву мислити, формуючи інтелект; мистецтву переживати, формуючи екзистенційну сферу; мистецтву жити, формуючи ціннісний і духовний світ людини. Ця інтегральна педагогічна стратегія базується на основах: проблемні форми навчання, «сократівський діалог», метод «товариства дослідників», винайдення світоглядних проблем в неочікуваних, парадоксальних ситуаціях.

Учасники тренінгу познайомилися з Авторською програмою  «Розвиток когнітивних здібностей через мистецтво» Надії Адаменко. Вчителі-новатори відкрили для себе й усвідомили важливість поєднання філософії та мистецтва!

Цей тренінг є лише  першим кроком до вирішення  важливих задач сучасної української школи: вчити дітей мислити, питати, висловлювати свої думки та відчуття.

Кінцевою метою програми є формування у підростаючого покоління критичного, креативного та піклуючого мислення (critical, creative, caring thinking).

Попереду у освітян – велика самоосвітня робота та апробація програми.

Участь педагогів школи №18 у тренінгу з міжнародної методики «Philosophy To Grow.P4C»Участь педагогів школи №18 у тренінгу з міжнародної методики «Philosophy To Grow.P4C»