Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Діалог як інструмент сталого розвитку громади

Переглядів: 3120
16.03.2018 - 12:12

16 березня 2018 року у Бахмуті відбулася зустріч апарату Бахмутської міської ради з представниками міжнародної неурядової організації "Ініціатива за мирні зміни" Ентоні Фореман і Артаком Аюнцом з обговорення питання реалізації пілотного проекту «Розбудова інфраструктури світу в Україні», який впроваджується на території міста Бахмуту.

Зазначений проект ініційовано посольством Британії в Україні та громадською організацією «Інститут миру и порозуміння» і реалізується чотирьох громадах Донецької області: у містах Бахмуті, Покровську, Добропіллі і Кураховому.

Мета проекту – це популяризація та використання діалогу як ефективного інструменту для вирішення конфліктів і прийняття рішення на локальному місцевому рівні. А також виховання у населення культури проведення діалогів, толерантності та взаємної поваги один у одного.

В межах проекту було проведено декілька діалогових сесій. Питання, що підіймались на діалогах торкались вирішення конфліктних ситуацій, пов'язаних з адаптацією та соціалізацією внутрішньо переміщених осіб на території м Бахмут. Крім того обговорювалась тема впровадження інклюзивної освіти у закладах освіти м. Бахмута і надання психологічної допомоги батькам дітей з особливими потребами.

Секретар Бахмутської міської ради Кіщенко С.І. зазначила, що мистецтво проведення діалогів дуже важливо особливо для нашого регіону, оскільки близькість проведення військових дій, постійні стресові ситуації, з якими щоденно стикаються місцеві і ВПО, недосконалість законодавчих актів постійно створює загрозу виникнення конфліктних ситуацій.

Всі присутні висловили свої побажання на подальшу співпрацю з організаторами проекту. Пріоритетним завданням на подальший період має бути регулярне проведення діалогів з різними цільовими групами, навчання більшої кількості фасилітаторів, а пошук майданчика (або створення платформи), де робота по проведенню діалогів на рівні громади буде вестися систематично.

14 березня 2018 року результати проведення діалогів на рівні бахмутської громади були презентовані в м. Києві на підсумковій конференції «Діалог, як інструмент сталого розвитку громаді: перешкоду та досягнення» перед представниками посольства Британії, народними депутатами України, представниками Міністерства Тимчасово окупованих територій, державного управління при Президентові України.

Діалог як інструмент сталого розвитку громадиДіалог як інструмент сталого розвитку громадиДіалог як інструмент сталого розвитку громадиДіалог як інструмент сталого розвитку громадиДіалог як інструмент сталого розвитку громадиДіалог як інструмент сталого розвитку громади