Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Володимир Гройсман вимагає від НАЗК якісної роботи системи декларування і перевірки декларацій

Переглядів: 1622
02.03.2018 - 07:35

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від керівництва Національного агентства запобігання корупції найближчими тижнями забезпечити якість роботи баз даних, якість процесу заповнення електронних декларацій і ефективність системи перевірки декларацій на предмет дотримання антикорупційного законодавства. Про це Глава Уряду сказав під час спеціальної наради з питань роботи НАЗК.

Зупинки роботи системи в період інтенсивного декларування – неприпустимі

«Мені потрібно, аби збоїв системи декларування не було, – звернув увагу Прем’єр-міністр. – Не менш важливою є підготовка і запровадження системи автоматичної перевірки декларацій. Це питання треба вирішити. Аби мільйони декларацій були перевірені, і по ним мають бути висновки – чи відповідає закону, чи є такими, що потребують реагування антикорупційних органів».  Прем’єр звернув увагу, що вплинути на цей процес він, як очільник Уряду, не може, адже  НАЗК – незалежний орган. «Я ціную вашу незалежність, але система має працювати, як годинник», – сказав Володимир Гройсман.

Система автоматичної перевірки декларацій має запрацювати з 1 травня

Він дав доручення – до 1 травня визначитися і реалізувати певні кроки, які дозволять раз і назавжди забезпечити роботу не тільки системи декларування, а й системи перевірки декларацій. Процес, за дорученням, буде координувати Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко. Автоматична перевірка декларацій дозволить визначати корупційні ризики на підставі інформації, поданої в деклараціях, і виключить вплив людського фактору на цей процес.

Якісна робота системи декларування і перевірки декларацій є необхідною для роботи Антикорупційного суду

«Готовий допомогти зі свого боку усім, що потрібно – через постанови та рішення Уряду. Мені потрібна реально працююча система, яка буде найкращою відповіддю на будь-яке політичне питання, – сказав Прем’єр. – Третім елементом в системі стане антикорупційний суд. Важливо, не тільки виявляти порушення, а ще й проводити об’єктивний розгляд в суді і виносити вироки корупціонерам».

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.

Останні статті на сайті