Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 61 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

П'ятиденний тренінг у Львові команди м. Бахмута - учасниці ІІІ хвилі Всеукраїнської програми «Демократична школа»

Переглядів: 2208
28.02.2018 - 10:51

Впродовж другого тижня лютого 2018 року у старовинному місті Львові в готелі «Патріарший» команда представників від педагогічної, учнівської, батьківської, громадської спільноти м.Бахмута у складі: методиста міського методичного кабінету Управління освіти Віти Шепотько, директора Бахмутського НВК№11 Світлани Василенко, заступника директора Олени Лавренко, члена батьківського комітету 10-Б класу Наталі Гулідової, брала участь у тренінгах для учасників ІІІ хвилі Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства «Демократична школа» Європейського центру ім.Вергеланда (Норвегія) при сприянні Міністерства освіти і науки України.

У ході тренінгових занять команда набула знань про Європейську хартію Ради Європи, програми у сфері освіти для демократичного громадянства (ОДГ) й освіти з прав людини (ОПЛ), концепцію освіти компетентності для життя у демократичному суспільстві, інноваційні інструменти демократичного розвитку школи.

Педагоги була задіяні до виконання інтерактивних вправ «Драбина Харта», «Фокус-театр», «Демократичне середовище і врядування», «Метелик демократичних компетентностей», «Компетентності для культури демократії»,  спрямованих на розвиток культури демократії та прав людини у школі.

Із метою поглиблення суспільної єдності та діалогу між різними регіонами України через налагодження партнерських зв’язків між школами організаторами було ініційовано програму «Вернісаж», у ході якої команди мали нагоду презентувати роботу свого закладу освіти, ознайомитися з родзинками інших, поспілкуватися предметно з окремих питань та обмінятися  контактами.

Цікавими та різноманітними були рухавки, які допомагали учасникам не тільки підняти свій настрій, але й налаштовували на серйозні завдання, згуртовували до співпраці.

За допомогою карткової гри «Країна Гідності» присутні перетворилися на членів парламенту однойменної країни та намагалися прийняти рішенні про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років.

Не обійшлося й без культурної програми: екскурсія центральною частиною старовинного міста Лева; відвідування вистав «Орфей і Евридіка»  (Національний Академічний театр опери та балету), «Ромео і Джульєтта в листопаді» (Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької); несподівана зустріч із нічною вартою Львова; святкова вечеря у ресторації «Масонська ложа».

Наступна зустріч із тренерами відбудеться у березні 2018 року, коли вони завітають до НВК з метою презентації Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства «Демократична школа» учням, педагогам, батькам, представникам громади; проведення діагностики ситуації за допомогою «Інструменту розвитку школи».

Отримавши цінну інформацію про демократизацію та розвиток інституційної спроможності шкіл в умовах децентралізації управління освіти та розширення автономії, кейс інформаційно-методичних матеріалів за програмою «Демократична школа», команда має рішучій намір щодо розбудови демократичного освітнього середовища Бахмутського НВК№11, розвитку громадянської компетентності учнів, педагогів, батьків, громадськості.

П'ятиденний тренінг у Львові команди м. Бахмута - учасниці ІІІ хвилі Всеукраїнської програми «Демократична школа»П'ятиденний тренінг у Львові команди м. Бахмута - учасниці ІІІ хвилі Всеукраїнської програми «Демократична школа»