Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 171 гість.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»

Переглядів: 1107
20.02.2018 - 13:24

Починаючи з квітня 2016 року, учні та вчителі Бахмутських школи №10 та навчально-виховного комплексу №11 стали учасниками литовсько-українського проекту «На шляху до змін», метою якого є сприяння покращенню якості освітнього процесу в регіонах Східної України.

За програмою проекту 10 педагогів та 18 учнів, лідерів шкільного самоврядування, у вересні та жовтні 2016 року відвідали Литву для того, щоб перейняти досвід освіти в демократичному суспільстві. Делегати мали змогу ознайомитися з литовськими школами, відвідати офіційні установи, взяти участь в екскурсіях та навчальних тренінгах.

Наступним кроком стала участь наприкінці жовтня 2016 року 3-х педагогів – учасників проекту у Міжнародній конференції «Трансформація освіти. На шляху до миру та соціальних змін в Україні» в місті Києві. Учителі представили результати першої в Україні програми підвищення кваліфікації освітян, спрямованої на цілісний інтегральний розвиток особистості.

У 2017 році проект «На шляху до змін» був продовжений за двома напрямками: участь у конкурсі шкільних ініціатив та підготовка педагогів-тренерів. Після проведеного відбору, учасниками ІІ етапу проекту від міста Бахмута стали заступник директора з виховної роботи, учитель фізики школи №10 Тетяна Бак та заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель фізики школи №9 Артем Савченко. Навчання тренерів, що відбувалося у вересні 2017 року, організував Центр дітей та молоді Литви. Педагоги отримали сертифікати міжнародного зразка та ведуть активну тренінгову діяльність. Так, Тетяна Бак протягом листопада 2017 – лютого 2018 року провела цикл міні-тренінгів за темою «Педагогіка партнерства» на міському та обласному рівнях.

На зустрічі з представниками Литовської делегації з питань позашкільної освіти Олексій Рева зазначив, що повернувшись додому, учасники проекту стали справжніми «агентами змін», удосконалюючи шкільне життя в усіх галузях: починаючи з учнівського самоврядування і закінчуючи втіленням нових технологій навчання на уроках.

«Так, завдяки ініціативі учасників проекту в школі №10 вже на зовсім іншому рівні були проведені вибори президента. У НВК №11, переймаючи досвід литовських учнів, журналісти шкільної учительсько-учнівської газети «2х2» відкрили канал на You Tube «Тримай меседж», на якому розміщують відеоматеріали із шкільного життя, власноруч створену соціальну рекламу, самі є адміністраторами каналу.Завдяки участі у проекті школа №10 та НВК №11 оснащені мережею Wi-Fi високошвидкісного Інтернету для більш вільного доступу до інформальної та неформальної освіти, покращення якості освітнього процесу, підтримки постійних зв’язків із литовською стороною», - зазначив Олексій Рева.

Приєднання до проекту «На шляху до змін» надихнула педагогів та учнів на реалізацію інших культурно-освітніх та соціальних проектів. Лідери учнівського самоврядування НВК №11, учасники литовсько-українського проекту, стали ініціаторами участі в конкурсі громадських ініціатив, де здобули перемогу з проектом «Шкільний стадіон дитячої мрії».

Після обговорення завершального етапу проекту для представників освіти Бахмута директор простору дітей та молоді Литви Владас Янкаускас виразив бажання і надалі співпрацювати з управлінням освіти Бахмутської міської ради, обговорив з Олексієм Ревою проведення підсумкового форуму по першому етапу міжнародного співробітництва та окреслив пріоритети освітнього співробітництва на наступний етап проекту.

Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»Міський голова Бахмута зустрівся з представниками Литви та обговорив участь представників освіти Бахмута у литовсько-українському проекті «На шляху до змін»

Останні статті на сайті