Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 146 гостей.

Верховна рада України

На 27% збільшились надходження до місцевих бюджетів Донеччини від підприємців області

Переглядів: 2874
20.02.2018 - 06:34

За підрахунками фахівців фіскальних органів Донеччини від платників, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування, з початку 2018 року надійшло 96,9 млн грн, що на 27% перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Загалом на даний час у Донецькій області зареєстровано понад 51 тис. суб’єктів підприємницької діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування.

Найбільшу частку надходжень єдиного податку забезпечили фізичні особи - підприємці, сплативши понад 48,4 млн гривень. Порівняно з січнем 2017 року сплата податку фізичними особами зросла на 10,3 млн гривень.

Звертаємо увагу, що, починаючи з 01 січня 2018 року, єдинники І групи повинні нараховувати єдиний внесок за себе в повному розмірі, а не 50% від мінімальної заробітної плати, як це було у 2017 році.

Трішки менше до місцевих бюджетів Донеччини, а саме 40,1 млн грн, надійшло від сільгосппідприємств - платників єдиного податку четвертої групи, які використовують земельні угіддя області. За підсумками січня 2018 року надходження збільшились на 44%, що на 12 млн грн більше показника відповідного періоду 2017 року.

Найменшу суму надходжень серед представників спрощеної системи оподаткування сплатили юридичні особи третьої групи. Ними за перший місяць 2018 року спрямовано до місцевих бюджетів 8,3 млн грн єдиного податку.

Аналізуючи надходження місцевих бюджетів Донецької області, можна беззаперечно стверджувати, що саме єдиний податок належить до податкових платежів, надходження від якого стабільно зростають. Це насамперед результат свідомого та сумлінного ставлення платників Донеччини до обов’язку сплачувати податки.

Останні статті на сайті