Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 104 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Різдвяні канікули для учнів Бахмутських шкіл у рамках акції «Схід-Захід разом»

Переглядів: 2296
15.01.2018 - 09:22

За підтримки голови Донецкої обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського та народного депутата Артура Герасимова у рамках акції «Схід-Захід разом» 60 учнів Бахмутських шкіл
з 04 по 11 січня відвідали Львівську область. «Потяг дружби» об’єднав 400 школярів із Авдіївки, Волновахи, Торецька, Мар’їнки, Святогірська, Бахмута та Бахмутського району.

У місті Лева на дітей чекала розважальна програма, яка передбачала відвідування пам’ятних та історичних місць. «Різдво на Галичині дасть можливість дітям з Донеччини відчути особливу гостинність сімей Львівщини, неповторну духовну атмосферу, яка обіймає кожного з нас і приносить в оселі відчуття миру та злагоди», - зазначила Мирослава Туркало, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації. Ця подорож була повністю безкоштовна, вміло й турботливо спланована організаторами.

«Потяг Дружби» розпочав свою мандрівку з міста Лева. Нарешті
Львів - надзвичайно красивий та імпозантний національно-культурний, освітньо-науковий осередок країни. Зустріч на пероні з музикою, теплі привітання й сердечні побажання миру та злагоди. Після галицької столиці учні шкіл об’єдналися у шість груп, кожна з яких продовжила свою подорож за визначеними екскурсійними маршрутами по різних районах Львівської області.

Позитивні емоції переповнювали серця дітей під час відвідування дельфінарію курортного міста Трускавця. Хлопці й дівчатка відвідали
м. Золочів – край Маркіяна Шашкевича, завітавши до монастирської церкви Вознесіння Господнього, костьолу Успіння Пресвятої Богородиці, Золочівського замку.

У місті Дрогобичі школярі відвідали церкву Святого Юра, музей мистецтв та сакрального живопису, побували на виставі «Наталка Полтавка» у міському театрі та завітали до меморіального музею І. Франка
у с. Нугуєвичі.

У Львові для гостей було організовано оглядову екскурсію містом – вони відвідали історичний музей, замок Потоцького, музей історії релігії, Національний музей імені Андрія Шептицького, національну галерею мистецтв імені Бориса Возницького, Музей етнографії та художнього промислу національної академії наук України, Державний природознавчий музей.

Під час перебування у родинах галичан школярі Донеччини мали змогу ознайомитися з традиціями та обрядами Різдва, по-новому відкрили для себе Вертеп та відвідали святкову різдвяну Літургію 7 січня.

Веселі, щасливі, радісні та задоволені діти повернулися до рідного Бахмута, щиро дякуючи організаторам за цю незабутню мандрівку. Матвій Гулідов, учень 10 класу Бахмутського НВК №11 поділився враженнями: «Ми завітали до Львова на Різдвяну феєрію, відвідали Львівський історичний музей, Італійський дворик, піднялися на оглядовий майданчик Ратуші, відвідали «Будинок легенд». Це було дивовижно!». На згадку про відпочинок діти отримали подарунки: вишиванки, книги, сувеніри, пляцки та мед.

Керівник екскурсійної групи Олена Подопригора, заступник директора з виховної роботи Бахмутського НВК №11, від імені учнів, батьків та вчителів нашого міста висловила подяку організаторам проекту за Різдвяні канікули у Львові.

Від щирого серця висловлюємо окрему подяку Степану Буняку, голові Мостиської райдержадміністрації,  Оксані Оноховій, завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Мостиської районної держадміністрації, Тарасу Кучмі, міському голові м. Дрогобича, Олегу Яводчаку, начальнику відділу культури та мистецтв, Володимиру Незельському, голові Золочівської РДА, Володимиру Кириличу, голові Камянка-Буської РДА, Євгенії Ренчці, голові сільради с.Стрептів, Надії Пожарницькій директору НВК с.Стрептів, настоятелю храму Косьми і Дем’яна с.Стрептів отцю Михайлу, Ярославу Лукомському, першому заступнику голови Миколаївської РДА, Віктору Козоглодюку, заступнику голови Миколаївської РДА та всім родинам за гостинність та теплий прийом.

 

Різдвяні канікули для учнів Бахмутських шкіл  у рамках акції «Схід-Захід разом»Різдвяні канікули для учнів Бахмутських шкіл  у рамках акції «Схід-Захід разом»Різдвяні канікули для учнів Бахмутських шкіл  у рамках акції «Схід-Захід разом»Різдвяні канікули для учнів Бахмутських шкіл  у рамках акції «Схід-Захід разом»Різдвяні канікули для учнів Бахмутських шкіл  у рамках акції «Схід-Захід разом»