Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Презедент України

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Переглядів: 1761
13.12.2017 - 14:30

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

З метою привернення уваги громадськості міста Бахмута до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради зі спільно зацікавленими управліннями та відділами проведено низку заходів приурочених до Всеукраїнської акції.
Так з 25 листопада по 10 грудня в вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та закладі професійно-технічної освіти проведено тематичні лекції, бесіди, виховні години «Як запобігати насильству у своєму житті», «Насильство поруч, як його уникнути», «Мій світ без жорстокості  і насильства», відео лекторії «Мир в родині  - суспільство без насильства», організовано перегляд кінофільмів «Я сюди більше ніколи не вернусь», «Світ має бути без насилля». Оформлено інформаційні стенди, виставки тематичної літератури у бібліотеках навчальних закладів.
5 грудня на базі Бахмутського медичного коледжу для студентів І-ІІ рівня акредитації відбувся семінар з елементами тренінгу «16 днів проти насилля. Торгівля людьми», на якому було обговорено види насильства та як діяти в ситуації домашнього насильства або його загрози, визначено групи ризику торгівлі людьми, види, форми, причини, наслідки торгівлі людьми; порядок надання першочергової допомоги постраждалим від насилля та торгівлі людьми.  Молодь активно обговорювали та висловлювали свою думку з даного питання, приймали участь у групових заняттях.
Також серед мешканців міста розповсюджено інформаційні буклети, листівки, пам’ятки з актуальних питань: «Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому!», «Насильство: як розпізнати і куди звертатися за допомогою», «Допомога людині, яка перебуває в стані шоку, стресу чи травмі», «Молоді для власного захисту».
Сподіваємось, що проведення інформаційної кампаній сприяло підвищенню обізнаності молоді з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Останні статті на сайті