Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 88 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

ЕКСКУРСІЯ У СВІТ ПРОФЕСІЙ

Переглядів: 1744
11.12.2017 - 13:36

Восьмого грудня 2017 року учні десятого класу ЗОШ №18 м.Бахмут були запрошені в Артемівський міський центр зайнятості на професіографічну екскурсією для ознайомлення з роботою центру зайнятості, а також отримання інформації яка допоможе молодій людині зорієнтувантися на ринку праці та обрати майбутню професійну сферу.

Зустріла учнів адмінстратор онлайн центру з працевлаштування Юлія Ковальова, яка розповіла старшокласникам про можливості центру. Це не тільки підбір роботи, в т.ч. за допомогою інтернет-сайтів служби зайнятості «Труд» та  «DCZ» але і допомога в створенні  резюме, відеорезюме. Учні ознайомилися з такими іноваціями служби зайнятості як відеовакансія, скайп- співбесіда з роботодавцем і навіть спробували се бе в ролі адміністраторів інформаційного залу та підібрали для себе вакансії за допомогою тач-скринів. 
Далі на учнів очікував квест «Я обираю професію….».  Фахівець з профорієнтації Галина Сіддікі розкрила основні визначення ринку праці,  актуальності  професії, барометру професій, розповіла про можливості онлайн сервісів «Моя карєра» та  профорієнтаційний тест «Magellano університет», «Lingva. Skills», «Prometheus», запросила учнів на проходження профдіагностичного тестування за допомогою «АРМ профконсультант».  За допомогою практчних завдань учні  навчилися класифікувати професії, провели аналіз ринку праці та визначили   актуальність вибраних професій, на конкретних прикладах розглянули загальні помилки  при виборі професії. На прикінці квесту кожен учасник, за допомогою «дерева професій», презентував свою професію та отримав іміджевий подарунок від центру зайнятості.
          
Для інформування учнів про права неповнолітніх при працевлаштуванні їх роботодавця фахівцями центру зайнятості була запрошена заступник начальника відділу «Бахмутського бюро  правової допомоги Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги» Маргарита Дружиніна.  
Півтори години активного спілкування для школярів минули непомітно. Сподіваємось. Що отримані практичні навички допоможуть учням в майбутньому зробити свідомий вибір професії та знайти роботу своєї мрії.

ЕКСКУРСІЯ У СВІТ ПРОФЕСІЙЕКСКУРСІЯ У СВІТ ПРОФЕСІЙ

Останні статті на сайті