Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Донецька обласна рада

Артемівськ увійшов в трійку найкращих міст області

Переглядів: 9273
27.09.2011 - 12:31

Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» презентувала рейтинг «Місто відкритих можливостей-2011», в якому надала оцінку взаємодії громад Донеччини з місцевою владою. Найкраще влада співпрацює із городянами у Донецьку, Торезі та Артемівську. Ці міста зайняли відповідно 3 перших сходинки Рейтингу.

Даний проект реалізується за фінансової підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні та за інформаційної підтримки Головного управління взаємодії з громадськістю та у справах національностей і релігій Донецької облдержадміністрації.

Мета проекту – активізувати громадян до участі у вирішенні конкретних проблем громад і сприяти більшій відкритості, прозорості, публічності та відповідальності органів місцевого самоврядування у містах обласного підпорядкування Донецької області шляхом запровадження (покращення) механізмів та процедур участі громадян у процесі вирішення питань місцевого значення.

У ході реалізації проекту дослідники в березні–квітні 2011 року відвідали 27 міст обласного підпорядкування Донецької області (крім м. Добропілля, яке відмовилось від участі), де ретельно вивчили шляхи, форми й методи співпраці міської влади і громадськості. За результатами даного дослідження експертами організації було сформовано рейтинг територіальних громад Донеччини «Місто відкритих можливостей».

Рейтинг «Місто відкритих можливостей» – перший у своєму роді в Україні. В його основу були покладено три критерії: «Передбачуваність» дій місцевої влади, «Рівні взаємодії влади та громадськості», «Інноваційність» в діяльності місцевої влади. Презентовані результати дослідження продемонстрували, що жодне з міст Донецької області не стало одноосібним лідером, ситуація в якому якісно відрізняється від інших. Досліджені міста Донеччини набрали від 22 до 71,5 балів (зі 100 можливих) за кожним із зазначених критеріїв. Середній рівень в загальному рейтингу склав 49 балів. Це майже половина балів від максимальної кількості можливих. Більшість міст продемонструвала невисокий загальний результат у межах від 30 до 60 балів.

Аналізуючи співпрацю у містах Донеччини, автори дослідження виявили найпоширеніші проблеми, які є однаковими для всіх досліджених громад. Так, найбільш болючими для будь-якого населеного пункту виявились: застарілість систем ЖКГ, високі тарифи на комунальні послуги, низька заробітна плата та існуюче безробіття.

Переможці рейтингу були нагороджені цінними статуетками та грамотами. Також не залишилися без відзнаки ще 12 міст обласного підпорядкування Донецької області (а саме Кіровське, Горлівка, Дзержинськ, Новогродівка, Костянтинівна, Жданівка, Селидове, Єнакієве, Харцизьк, Шахтарськ, Докучаєвськ, Сніжне), яких організатори відзначили почесними дипломами за внесок в розвиток співпраці між владою та громадськістю на місцевому рівні.

За інформацією Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Останні статті на сайті