Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 126 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

«Педагогіка партнерства»

Переглядів: 6114
31.10.2017 - 06:59

Реалізуючи засади нового Закону «Про освіту» 25 жовтня у Бахмутській школі №10 відбувся тренінг «Педагогіка партнерства (Апгрейд інструментарію сучасного педагога)».

Що таке педагогіка партнерства? Чому вона є складовою Нової української школи? Чи готові ми будувати партнерські стосунки з колегами, учнями, батьками? На всі ці питання у надихаючій атмосфері спробували знайти відповідь перспективні та прогресивні педагоги з усіх шкіл міста Бахмута разом із тренером Тетяною Бак.

Тренінг було проведено за сприяння Управління освіти Бахмутської міської ради в рамках двостороннього проекту «Литовсько-український розвиток співробітництва. Підтримка освіти в постконфліктних районах Східної України: «На шляху до змін».

Шість годин спілкування пролетіли непомітно, бо, говорячи про партнерство, кожен із учасників знайшов собі колегу, однодумця, партнера, який поділяє сподівання та прагнення, не очікує змін, а й сам готовий сприяти та ініціювати ці зміни.

Підчас тренінгу учасники дізнавалися: як практично перейти до педагогіки партнерства, як сприяти соціальній згуртованості всіх суб'єктів освітнього процесу, отримали досвід проведення інтерактивних вправ, опанували методи інтерактивного навчання.

Дотримуючись регламенту проведення тренінгу невеличкі порції теорії чергувалися з вправами «знайомствами» та «енерджайзерами», обговореннями, презентаціями власних моделей та рефлексією. Всі учасники тренінгу, а це були різні категорії педагогів - заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, соціальні педагоги, керівники ШМО класних керівників, різного віку та досвіду тощо - згуртувалися для вироблення спільного рішення питань активного впровадження педагогіки партнерства.

Партнерство розглядалося у трьох різних площинах. Так, у першому блоці заходу групи цікаво представили модель партнерських відносин із колегами в колективі, з учнями та батьками. У другому блоці методом «4 зони» групи вже визначали який рівень дозволеності чи обмежень існує на сьогоднішній день до партнерів-колег, учнів, батьків. Під час проведення чергової вправи учасники аналізували одну із складових побудови партнерських взаємовідносин, а саме перше враження, і чи завжди наше воно відповідає дійсності. Самостійно, в парах та групах планували свої перші кроки на шляху реалізації основних аспектів педагогіки партнерства.

У третьому блоці цікаво та жваво пройшов «Форум-театр», під час якого колеги змогли поділитися проблемами, що виникають у колективах та обговорити шляхи вирішення цих проблем через інсценізацію. Місце знайшлося і акторським здібностям, і щирим емоціям, і практичним порадам.

Тренінг закінчився, але учасники навіть після рефлексії та обговорення ще не поспішали розходитись, ділились враженнями та сподівались на нові зустрічі. Чи було проведено апгрейд (оновлення) інструментарію сучасних педагогів? Звичайно, так. Бо обговорені теми спонукають кожного з учасників на переосмислення, «перезавантаження» та залишають «післясмак» бажань змінюватися та змінювати світ навколо себе.

Реалізуючи засади нового Закону «Про освіту» 25 жовтня у Бахмутській школі №10 відбувся тренінг «Педагогіка партнерства (Апгрейд інструментарію сучасного педагога)».Реалізуючи засади нового Закону «Про освіту» 25 жовтня у Бахмутській школі №10 відбувся тренінг «Педагогіка партнерства (Апгрейд інструментарію сучасного педагога)».Реалізуючи засади нового Закону «Про освіту» 25 жовтня у Бахмутській школі №10 відбувся тренінг «Педагогіка партнерства (Апгрейд інструментарію сучасного педагога)».Реалізуючи засади нового Закону «Про освіту» 25 жовтня у Бахмутській школі №10 відбувся тренінг «Педагогіка партнерства (Апгрейд інструментарію сучасного педагога)».

Останні статті на сайті