Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Лікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealth

Переглядів: 2308
17.10.2017 - 10:44

17 жовтня, 2017 року. Експерти проектного офісу при Міністерстві охорони здоров’я та професійних організацій навчали лікарів Донеччини та Луганщини роботі з eHealth. Електронна система охорони здоров’я стане обов’язковою з серпня 2018 року, але готуватися до її впровадження заклади міста почали ще минулого літа. Вже сьогодні до eHealth приєдналися 5 закладів Луганської області та 31 заклад Донецької. У тому числі - "Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Бахмутської міської ради"

Впровадження eHealth, насамперед, спрямоване на підвищення якості медичних послуг. Система стане основою для нової системи виплат «гроші ходять за пацієнтом»: держава платитиме певну суму за кожного пацієнта, що уклав з лікарем спеціальну угоду - декларацію. А пацієнти обиратимуть самі, послугами якого лікаря первинної медичної допомоги користуватися. Таким чином гарні лікарі, що насправді ефективно лікують своїх пацієнтів, від цього виграють - зможуть отримувати чесну, достойну зарплатню.

«Якщо місто впровадить систему, вона встановить чесні стосунки між лікарем і пацієнтом що ще на один крок наблизить нас до отримання якісної медичної допомоги,» - пояснює Бахмутський міський голова Олексій Рева.

Під час семінару головні лікарі спілкувалися з розробниками - командою проектного офісу при Міністерстві охорони здоров’я - про те, якою вони б хотіли бачити систему в майбутньому. Тестова експлуатація eHealth - спеціальний етап для виявлення та усунення максимуму недоліків.

«Ми були приємно вражені обізнаністю лікарів Донеччини та Луганщини, - ділиться враженнями Світлана Котляревська, координатор навчальних програм проектного офісу eHealth. - Зворотній зв’язок допомагає робити eHealth кращим, практичнішим, тому запитання, знання та досвід лікарів для нас дуже важливі».

Своїм освітнім туром проектний офіс планує охопити всі регіони України (крім тимчасово окупованих територій). Місто Бахмут стало першим пунктом цього туру. Далі команда проектного офісу помандрує до Харковата Полтави. Тур відбувається за підтримки проектів U-LEAD та EDGE.

Розробку системи eHealth ініціювали громадські організації - міжнародна антикорупційна TransparencylnternationalUkraine та найбільше в Україні об’єднання пацієнтів - ЛЖВ. Згодом проект знайшов підтримку керівництва МОЗ та міжнародних донорів. Сьогодні на розробку системи не витрачено жодної гривні бюджетних коштів чи кредитних засобів. Після того, як розробку буде завершено й систему буде досліджено щодо інформаційної безпеки, її отримає на баланс спеціально створене для цієї мети державне підприємство.

Лікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealthЛікарі Донеччини та Луганщини освоювали в Бахмуті роботу з системою eHealth