Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Офійний сайт Соледарської міської ради

«Теплі кредити», ЕСКО, енергоменеджмент, проекти із заміщення газу – все це не лише дієві інструменти підготовки громад до опалювального сезону, але і розвиток економіки місцевих громад!

Переглядів: 1601
02.10.2017 - 13:31

У День енергоефективності, що відбувся 20 вересня у рамках ХІІІ Українського муніципального форуму в Одесі, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук закликав міських, селищних та сільських голів використовувати комплексний підхід до підготовки до опалювального сезону. Мова йде і про «теплі кредити», і ЕСКО, і енергоменеджмент, і проекти із встановлення твердопаливних котелень тощо.

Як пояснив С.Савчук, кожний інструмент з енергоефективності, запропонований державою, - це інвестиція у сталий розвиток місцевих громад. Наприклад, місцеві програми здешевлення «теплих кредитів»  - це додаткова підтримка населення в утепленні свого житла. Завдяки такій допомозі домогосподарства активніше долучаються до енергозбереження, отримують більшу економію витрат на відповідні заходи, а згодом і на комунальні послуги.

ЕСКО-механізм, який наразі реалізується у 5 регіонах країни, - це вигідне партнерство влади та бізнесу, яке веде до утеплення шкіл, дитсадків, лікарень тощо, значної економії енергоспоживання та заощадження місцевих бюджетів на оплаті комунальних послуг.

«На сьогодні Агентство разом з місцевою владою відібрало майже 12 тис. потенційних об’єктів енергосервісу», - нагадав С.Савчук та додав, що ЕСКО-інвестори можуть ознайомитися з цими об’єктами та обрати найперспективніші для роботи на сайті Агентства: http://saee.gov.ua/uk/content/energoservis_1.

Голова Агентства також закликав представників місцевої влади впроваджувати систему енергоменеджменту у бюджетних закладах. Це першочерговий крок, який вже на першому етапі дасть 10-20 % економії енергоспоживання без додаткових інвестицій. Щоб полегшити роботу над цим питанням, Агентство у співпраці з експертами підготувало методичні рекомендації: http://saee.gov.ua/uk/business/energetichny-audit-ta-manadzhment.

Не обійшов увагою Сергій Савчук і економічну вигоду для громад від реалізації проектів «чистої» енергетики.

За підсумками Дня енергоефективності учасники форуму підготували звернення до вищих органів виконавчої влади щодо якнайшвидшого вирішення питань у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема, пропонується продовження програми «теплих кредитів» на 2018 рік, її розширення на управителів житла, прискорення розробки підзаконних актів до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» тощо.

Довідково: День енергоефективності в рамках ХІІІ Українського муніципального форуму організовано 20 вересня в Одесі Асоціацією міст України (https://www.auc.org.ua) у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (http://www.ifc.org) та Радою голів ОСББ.

«Теплі кредити», ЕСКО, енергоменеджмент, проекти із заміщення газу – все це не лише дієві інструменти підготовки громад до опалювального сезону, але і розвиток економіки місцевих громад!«Теплі кредити», ЕСКО, енергоменеджмент, проекти із заміщення газу – все це не лише дієві інструменти підготовки громад до опалювального сезону, але і розвиток економіки місцевих громад!

Останні статті на сайті