Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 312 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Задекларовані зобов’язання від прийняття спадщини у 2016 році склали 11 млн гривень

Переглядів: 1628
16.08.2017 - 10:57

Громадяни Донеччини за результатами 2016 року задекларували доходи від прийняття спадщини, дарунків у розмірі 238,4 млн грн, що перевищує аналогічні показники за 2015 рік на 26% (189,1 млн гривень).

Слід зазначити, що відповідно до чинного законодавства видача свідоцтв про право на спадщину спадкоємцям, які її прийняли, здійснюється нотаріусом або в сільських населених пунктах - уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування.

При цьому, свідоцтво про право на спадщину спадкоємцю - нерезиденту нотаріусом або в сільських населених пунктах - уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування видається за наявності документа про сплату таким спадкоємцем податку на доходи фізичних осіб та військового збору з вартості об’єкта спадщини.

Нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах - уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини подає до контролюючого органу інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину у вигляді форми № 1ДФ щокварталу.

У даному податковому розрахунку обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого платником податку, зазначеним у п.п. 174.2.2 п. 174.2 ст. 174 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), а саме спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення у понятті, визначеному Кодексом, із використанням наступним ознак доходів: «113», «114», «115», «116» та «117». 

 Так, станом на 1 серпня поточного року задекларовані зобов’язання громадянами Донецької області від прийняття спадщини у 2016 році з податку на доходи фізичних осіб склали 11 млн гривень.