Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 151 гість.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»

Переглядів: 1773
07.06.2017 - 09:54

На початку червня 35 команд Донецької та Луганської областей зібралися у місті Краматорську на одному з 9 півфіналів, щоб взяти участь у фестивалі інноваційної освіти «Відкривай Україну». «Відкривай Україну». Це освітній проект для підлітків з малих міст України, який навчає прояву активної громадянської позиції та реалізації суспільно-корисних проектів.

Серед команд, запрошених на фестиваль, були й команди з Бахмута: «Агенти змін» Бахмутської школи №10 і «Живчики» Бахмутської школи №5. Протягом навчального року команди школярів по 15 учнів 7-11 класів кожної школи (ЗОШ №10 – координатор Тетяна Бак, капітан Анастасія Акатова; ЗОШ №5 – координатор Олена Сідорова, капітан Романець Карина) займалися самоосвітою та реалізовували проекти, спрямовані на покращення життя у своїй школі та місті. Так, на першому (шкільному) етапі команда «Агенти змін» обрала напрямок «Культура та мистецтво» та реалізувала його через створення флешмобу до Дня Соборності України. Команда «Живчики» реалізовувала соціальний проект «Новорічні ранки для дітей пільгових категорій». На другому етапі команди обрали напрямок «Навколишнє середовище», який реалізували через агітаційну роботу, пропагування екологічної культури, прибирання території не тільки школи, а й міста (пам’ятники Другої Світової війни, Трубний ставок), екологічну акцію «Живи струмок», прибирання Четверикова струмка, який протікає на території ЗОШ №5 та прилягаючих територій. 
У процесі виконання проектів учні навчалися працювати в команді, орієнтуватись у сучасному інформаційному просторі, бачити світ та розуміти складні взаємозв’язки, генерувати і відбирати творчі рішення завдань, розвивали вміння представляти проект широкому загалу. Діти самостійно планували, організовували та реалізували проект, готували презентаційні матеріали та виступ. Однією з умов участі у проекті була самостійність та ініціативність членів команди лише при координації дорослих.
Гасло цьогорічного фестивалю - «Від соціальної активності до відповідального громадянства». Відвідавши фестиваль, учасники команд познайомились із різними проектами, які дуже різноманітні: діти наводили лад у скверах, розмальовували зупинки, створювали шкільні музеї, організовували у громадах свята та спортивні змагання, писали пісні, знімали мультфільми. У дітей була слушна нагода поспілкуватись з однодумцями, поділитися власними ідеями та розповісти про свою роботу. Крім поважного журі, яке оцінювало виступи команд на сцені, капітани команд самостійно розглядали та оцінювали презентації проекти суперників. 
У той же час відбувалася презентація неформальної позашкільної (гуртки, курси, інноваційні освітні програми) та формальної освіти (ВНЗ, технікуми, інноваційні коледжі), які не тільки рекламували власну діяльність, а й проводили майстер-класи, освітні лекторії для всіх охочих.
Паралельно із заходами для дітей працював відкритий дискусійний майданчик, де проходила панельна дискусія для вчителів та батьків, на якій педагоги-новатори презентували нові освітні можливості, проводили майстер-класи, воркшопи та вебінари.
Велика вдячність всім організаторам Фестивалю та проекту «Відкривай Україну» за створення умов, за яких підлітки можуть відчути своє місце у соціумі, повірити в себе та свої сили й перейти у відповідальне життя свідомого громадянина України. Дякуємо за освітню «толоку», «ярмарок ідей», набутий досвід та незабутні враження.

Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»Команди Бахмутських шкіл №10 і №5 – учасники фестивалю інноваційної освіти «Відкривай Україну»

Останні статті на сайті