Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Верховна рада України

Алла Горська – «троянда» шістдесятництва

Переглядів: 2339
25.05.2017 - 12:17

24 травня 2017 року в центральній міській бібліотеці на засіданні Бахмутського Реріхівського товариства була презентована збірка Людмили Огнєвої «Алла Горська. Душа українського шістдесятництва».

Збірка була укладена за пропозицією В’ячеслава Чорновола, яку він на початку 1970-х років висловив у листі до Романа Корогодського «Думки щодо проспекту збірника про Аллу Горську».

Як і пропонував В.Чорновіл, до книги увійшли: епістолярна спадщина художниці 1949-1970-х років – звернення А.Горської до влади; нотатки про мистецтво; щоденник; образотворчі, прозові і поетичні твори; реєстр творів, складений нею; фотографії, репродукції творів; огляд бібліографії; спогади сина та друзів про цю надзвичайну жінку. Ця книга була визнана однією  з кращих на Форумі видавців 2016 року у Львові.

Керівник  Бахмутського Реріховського товариства Бак В.Ф. підготувала цікаву презентацію про життєвий та творчій шлях Алли Горської – української художниці, дисидента, діяча руху 60-х років на Україні.

Оперний спів гості зі Львова Ольги Жаровської став родзинкою заходу. Вона виконала пісенні твори В.Квасневського «Молитва до Пречистої», О.Козаренка «Богородице Діво» та духовну кантату «Вірую».

Від гості бібліотека отримала в дарунок 3 книги: про духовного діяча України і автора гімну Михайла Вербицького, про українську художницю Аллу Горську та диригента, композитора, священика і просвітителя Отця Івана Кіпріяна.

Запрошуємо гостей та мешканців Бахмута до бібліотеки познайомитись з цими збірками.

24 травня 2017 року в центральній міській бібліотеці на засіданні Бахмутського Реріхівського товариства була презентована збірка Людмили Огнєвої «Алла Горська. Душа українського шістдесятництва». 24 травня 2017 року в центральній міській бібліотеці на засіданні Бахмутського Реріхівського товариства була презентована збірка Людмили Огнєвої «Алла Горська. Душа українського шістдесятництва».