Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Учні Бахмутського НВК №11 знайомляться з японськими школами

Переглядів: 2480
04.05.2017 - 13:52

У Бахмутському НВК №11 пройшли чергові заходи у рамках Року Японії в Україні. Учні НВК уже познайомилися з традиціями Японії, відомими японцями. Цього разу виховні заходи були присвячені освіті в Японії.

Діти дізналися, що курс шкільного навчання в Японії займає 12 років і половина його доводиться на початкову школу через виняткову складність і трудомісткість вивчення рідної мови. Учні повинні засвоїти 1850 ієрогліфів – мінімум, встановлений міністерством освіти (але навіть для читання книг і газет вимагається знати набагато більше – до 3 тисяч). Крім ієрогліфів в японській мові вживаються дві буквені складові азбуки по 48 знаків кожна, а також латинський алфавіт. Чималих зусиль вимагає і вивчення історії своєї країни. Адже в Японії до цього дня офіційне літочислення ведеться не по європейському календарю, а по роках правління імператорів.

Учнів вразив той факт, що навчальний рік в Японії – самий, напевно, довгий: 240 днів. І, не дивлячись на це, викладачі задають додому стільки, що старшокласники вимушені сидіти над підручниками по 5-6 годин на день. Для дівчаток же, на відміну від хлопчиків, дванадцять шкільних років стають роками безхмарного щастя. Після уроків, коли хлопці сидять по будинках над книжками, школярки шикуються у модних магазинів, довго засиджуються в кафе і чайних. Головне призначення жінки, вважають тут, - це все-таки не служба, а материнство. Для дівчат видають спеціальні книги, випускають кінофільми. Кожен японець носить шкільну форму та ходить до гуртка. У школах немає техпрацівників, тому учні самі прибирають за собою.

Педагоги розповіли учням про дієвість японської системи освіти, що її незвичайна результативність пояснюється не тільки традиційною працьовитістю японців і їх дисциплінованістю, а й історичними та культурними традиціями, єдністю мови і культури.

Крім того, учні НВК взяли участь у міському фестивалі «Мацурі». Матвій Гулідов, Емілія Ковтун та Аліна Нечаєва виступили у номінації «Художнє читання хокку». Слід зазначити, що Аліна Нечаєва захоплюється Японією, вивчає японську мову, тому і хокку продекламувала японською. Учні 6-А класу під керівництвом класного керівника Анни Рудцької-Пожидаєвої представили театральну постановку. Актори театралізували японську казку «Щуряча сутра», яка викликала у глядачів посмішку. Майстри ручної роботи представили свої поробки, виконані у японських техніках, художники – малюнки з зображенням сакури. Усі учні НВК, учасники фестивалю, стали призерами та були нагороджені грамотами.

У Бахмутському НВК №11 пройшли чергові заходи у рамках Року Японії в Україні. Цього разу виховні заходи були присвячені освіті в Японії.У Бахмутському НВК №11 пройшли чергові заходи у рамках Року Японії в Україні. Цього разу виховні заходи були присвячені освіті в Японії.У Бахмутському НВК №11 пройшли чергові заходи у рамках Року Японії в Україні. Цього разу виховні заходи були присвячені освіті в Японії.У Бахмутському НВК №11 пройшли чергові заходи у рамках Року Японії в Україні. Цього разу виховні заходи були присвячені освіті в Японії.У Бахмутському НВК №11 пройшли чергові заходи у рамках Року Японії в Україні. Цього разу виховні заходи були присвячені освіті в Японії.

Останні статті на сайті