Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Компенсація за ведення в опалювальний сезон розумного енергоспоживання

Переглядів: 3906
03.05.2017 - 14:00

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутського міської ради доводить до відома громадян м.Бахмут

Восени 2016 р. Уряд обіцяв українцям грошову компенсацію за ведення в опалювальний сезон розумного енергоспоживання. Свою обіцянку Уряд виконав - найближчим часом енергозберігаючі субсідіанти отримають грошову винагороду від держави.

Кабінет Міністрів України від 26 квітня 2017 року прийняв рішення провести в цьому році монетизацію частини зекономлених субсидій.

Урядовий проект монетизації зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергозберігаючим сім'ям еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

Інформацію про наявність економії кожен одержувач субсидії може відстежувати в своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу або електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Кабінет Міністрів України оприлюднив рішення про введення механізму монетизації субсидій, зекономлених в опалювальний період 2016-2017 років. Повний опис механізму містить постанові №300, опублікованому на Урядовому порталі.

Як наголошується в постанові Уряду, після закінчення опалювального сезону невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- і електропостачання для індивідуального опалення (в разі використання природного газу / електричної енергії для індивідуального опалення) повертається підприємством-виробником / виконавцем такої послуги в бюджет в повному обсязі на підставі акта розрахунку общег про обсягу невикористаних сум субсидії.

Частина невикористаної суми субсидії в еквіваленті, який не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт • год електричної енергії, перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта» на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року підприємствами-виробниками/виконавцями послуг по газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді.

Субсідіантам, які вели домогосподарство енергоефективно, для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву в місцеве Управління соціального захисту населення, на підставі якого буде здійснюватися виплата грошової винагороди за енергоеффективність.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір уповноваженого банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог і пенсій, здійснюється субсідіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути вже відкритим.

Отримання грошової виплати не буде впливати на право отримання субсидій в майбутньому. Правило нарахування допомоги залишається: субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу особи або сім'ї.

Останні статті на сайті