Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 257 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів у Бахмутському НВК №11

Переглядів: 2310
14.04.2017 - 10:49

Минуло багато часу, як стихли останні постріли Другої світової війни. Людство пам'ятає багато чого. Фашизм – все те горе, що пережило людство: війну, смерть, концтабори.

На виховних інформаційних годинах до Дня визволення в'язнів фашистських концтаборів учні Бахмутського НВК №11 дізналися про історію створення концтаборів. У часи третього Рейху концтабір перетворився на місце масового винищення людей. У самому кінці війни в Німеччині знаходилося 26 великих концтаборів і десятки поменше. Найкривавішим символом фашизму був табір Освенцим, що розташовувався на території Польщі. Тут було знищено майже 1,5 мільйони людей. В Освенцімі вперше був випробуваний хімічний метод вбивства ув'язнених у вигляді газу «циклон-Б».7000 звільнених в'язнів Освенцима – живий символ, що нагадує про День визволення в'язнів фашистських концтаборів. Більш 14000 таборів були побудовані за роки фашистського Рейху. У всіх цих таборах, в'язницях і гетто загинуло більше десяти мільйонів людей. Найбільшими таборами були: Освенцим - 4 млн в'язнів, Майданек - 1500000 в'язнів, Заксенхаузен - близько 100 тисяч в'язнів, Маутхаузен - близько 100 тисяч в'язнів, Равенсбрюк - близько 90000 в'язнів, Треблінка - близько 75000 в'язнів. У Бухенвальді за роки війни було заммучено, спалено, отруєно і розстріляно понад 55 тисяч осіб, представників 18 національностей. Класні керівники розповіли про злочини фашистів, а також про найбільші концтаборах німців. Виховні заходи супроводжувалися презентаціями з показом фотографій, коментарями, розповідями про життя ув'язнених у концтаборах, демонстраціями документальних кадрів, на яких зображено життя людей в концентраційних таборах і звірства німецьких солдатів. День визволення в'язнів фашистських концтаборів назавжди залишиться світлою датою. Сценарій, за яким нацисти вбивали дітей, ніколи не повинен повторитися.

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів у Бахмутському НВК №11Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів у Бахмутському НВК №11Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів у Бахмутському НВК №11Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів у Бахмутському НВК №11