Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Сстан довкілля на території м. Бахмут та Бахмутського району за період І кварталу 2017 року

Переглядів: 2933
12.04.2017 - 06:04

Бахмутська районна філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України»  інформує про стан довкілля на території м. Бахмут та Бахмутського району за період І кварталу 2017 року:

Радіаційний фон
За даними моніторингових досліджень за період І кварталу  на стаціонарних постах  рівні зовнішнього гамма – випромінювання складають 0,10 – 0,14 мкЗв/год, що не перевищує значень природного радіаційного фону,  характерного для території м. Бахмут та Бахмутського району ( 0,2 мкЗв/год), та допустимих по Україні  ( 0,3 мкЗв/год). Також проведено моніторинг радіаційного фону у 16 дитячих дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах міста та району, перевищень ГДР не виявлено.

Атмосферне повітря
Всього по м. Бахмут та Бахмутському району  досліджено 436 проб атмосферного повітря, з них визначено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) хімічних речовин у 4 пробах ( сірчистий ангідрид), що складає 0,9% від усіх досліджень.

На території м. Бахмуту в місцях проживання населення в зоні впливу автотранспортних магістралей досліджено 18 проб атмосферного повітря,   перевищення ГДК не виявлено.

Питна вода

За результатами моніторингових досліджень у І кварталі  було проведено 101 дослідження на санітарно-хімічні показники,  у 4 зразках зареєстровано відхилення,  що становить 3,96% (по показникам вмісту загальної жорстокості та сульфатів,та вмісту нітратів в населених пунктах  Бахмутського району). На мікробіологічні показники було досліджено 130 зразків питної води,  в 2 зразках або 1,5%  було  зареєстровано відхилення по загальному мікробному числу (розподільча водопровідна мережа с. Яковлівка, с. Никифорівка). Також було виконано 9 досліджень зразків  колодязної води у населених пунктах Бахмутського району, у 5 зразках (колодязі індивідуального користування) зареєстровані відхилення по вмісту нітратів. По мікробіологічним показникам відхилень не зареєстровано. 

Останні статті на сайті