Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 78 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Парламент прийняв законопроект, який дозволить ЕСКО-компаніям інвестувати в утеплення бюджетних установ в Україні

Переглядів: 1996
05.04.2017 - 06:23

23 березня, на засіданні Парламенту прийнято у другому читанні законопроект № 4549 щодо продовження укладання енергосервісних договорів для термомодернізації будівель бюджетних установ. Свої голоси «за» віддали 228 народних депутатів України.

«Це ще одна перемога! Прийнято закон, який відкриває шлях для широкомасштабної термомодернізації дитсадків, шкіл, лікарень тощо. Відтепер ЕСКО-компанії матимуть абсолютно всі законодавчі підстави для роботи у бюджетній сфері, укладення ЕСКО-договорів та залучення свого капіталу у впровадження енергоефективних заходів у закладах соціальної сфери», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та нагадав, що законопроект розроблено за активної участі Агентства.

Зокрема, законом передбачається можливість застосування електронних аукціонів через систему PROZORRO для закупівель енергосервісу. Це значно полегшить процес заключення договорів між ЕСКО-компаніями та розпорядниками бюджетних коштів. Цьогоріч очікується укладання близько 100 ЕСКО-договорів.

«У 2017 році ми продовжимо впроваджувати та поширювати ефективний європейський ЕСКО-механізм. Від цього виграють усі: держава заощадить мільйони гривень бюджетних коштів,  активізується малий та середній бізнес, бюджетні установи зможуть зменшити енергоспоживання, зекономити кошти на оплаті комунальних послуг та використати їх на інші важливі проекти», - пояснив  С.Савчук та додав, що загальний потенціал цього ринку в бюджетній сфері сягає 5 млрд доларів США.

«Перевага енергосервісу полягає у тому, що без бюджетних вкладень можна буде залучити мільярди доларів приватних інвестицій в утеплення бюджетних установ та у результаті зменшити споживання газу по країні майже на 1 млрд м3 газу. Це реальний крок до енергонезалежності України», - повідомив Віктор Галасюк, народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва.

Нагадаємо, що завдяки запровадженому у 2016 році ЕСКО-механізмі в чотирьох регіонах України (Київ, Одеська, Вінницька та Полтавська області) вже тривають роботи за 19-ма укладеними енергосервісними контрактами на загальну суму 7 млн. грн. Інвестори вже почали повертати свої вкладення.

Держенергоефективності висловлює вдячність усім народним депутатам України, які підтримали закон та проголосували на користь енергетичної незалежності України.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Перевага енергосервісу полягає у тому, що без бюджетних вкладень можна буде залучити мільярди доларів приватних інвестицій в утеплення бюджетних установ та у результаті зменшити споживання газу по країні Завдяки запровадженому у 2016 році ЕСКО-механізмі в чотирьох регіонах України (Київ, Одеська, Вінницька та Полтавська області) вже тривають роботи за 19-ма укладеними енергосервісними контрактами на загальну суму 7 млн. грн.

Останні статті на сайті