Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Верховна рада України

Комітетом ВРУ з питань ПЕК схвалено законопроект, який дозволить полегшити підключення до мереж об’єктів з відновлюваної енергетики

Переглядів: 2328
05.04.2017 - 05:59

15 березня 2017 року члени Комітету ВРУ з питань ПЕК схвалили розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект № 6081, який дозволить полегшити підключення до мереж об’єктів з відновлюваної енергетики та вирішити проблему так званого «резервування» потужностей.

«Сьогодні один з факторів, що стримує розвиток сфери електрогенерації з відновлюваних джерел енергії, - це проблема «резервування» потужностей, які не використовуються. Наразі з можливих 5,2 ГВт потужностей об’єктів відновлюваної енергетики вже на 4,4 ГВт видано технічних умов на приєднання. При цьому, будівництво більшої частини об’єктів з різних причин не завершено, а нові інвестори, які готові впровадити свій проект, вимушені шукати нові точки приєднання. Корінь цієї проблеми – безстрокова дія технічних умов», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як пояснив Голова Агентства, ця проблема потребує термінового рішення. Тому Агентством разом із народними депутатами України розроблено законопроект, який передбачає обмеження строку дії технічних умов на термін до 3 років.

«Ми переконані, що технічні умови з визначеним строком дії стимулюватимуть інвесторів вчасно завершувати будівництво об’єктів. Крім цього, прийняття законопроекту дозволить розблокувати більше 4 ГВт зарезервованих потужностей об’єктів відновлюваної енергетики, на які вже видано технічні умови», - підсумував Голова Агентства.

Загалом, після обговорення народні депутати України вирішили рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект  у першому читанні за основу.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Останні статті на сайті