Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 242 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

І розквітла сакура у школі

Переглядів: 2137
03.04.2017 - 06:31

У форматі Року Японії в Україні у Бахмутській школі №18 ім. Дмитра Чернявського проведено фестиваль японської сакури.

Фестиваль об’єднав низку різноманітних заходів, які пройшли на базі шкільного бібліотечно-інформаційного центру. Діти подивились тематичні відеофільми, насолодились японською музикою, провели чудову віртуальну подорож квітучими садами, презентували свої міні-проекти та намагались написати слово «сакура» по-японськи. Але найяскравішим видався майстер-клас з виготовлення тендітних квітів, що належать до національного символу Японії. Бібліотекар Тетяна Кириєнко відкрила для учнів початкової та середньої ланки секрети створення сакури з гофрованого паперу. Більше тижня двері бібліотеки були відчинені для всіх бажаючих самостійно змайструвати ніжні рожеві суцвіття. Так гілочки японської вишні з’явились майже чи не у кожному класі.

Чудово, що цей захід проводився саме у дні національного японського свята – Ханамі. Тож українські діти змогли долучитися до народних традицій Японії та помилуватися сакуровим квітом, зробленим власноруч. Господарка книжок не тільки навчила школярів «вирощувати» східне деревце, але й познайомила з обрядами та етикетом японців. Школярі з зацікавленням слухали розповідь про символічність усмішки для народу Японії, етикети трапези, значення японської вишні та застосування її плодів і листя. Учасники заходів навіть вивчили декілька японських слів: ха-дзакура, що в перекладі означає «гілка сакури з квітом і молодим листям», сакура-моті – солодощі з плодів цього дерева. Так хлопці і дівчата поринули у чудову країну світанкового сонця, відому вічним прагненням до краси.

Не тільки під час бібліотечних уроків, але й у позашкільний час дітлахи групи подовженого дня під керівництвом Галини Ушпик долучилися до таїнства квітування сакури. Початківці з цікавістю слухали та відповідали на питання бібліотекаря про природу острівної держави, її культуру. Знання, отримані під час практичного заняття, маленькі майстри продемонстрували одноліткам та донесли до своїх родин.

Такі заходи необхідні для підростаючого покоління, тому що, пізнаючи культуру інших народів, вони обов’язково навчаться цінити та берегти красу нашої планети Земля.

У форматі Року Японії в Україні у Бахмутській школі №18 ім. Дмитра Чернявського проведено фестиваль японської сакури.У форматі Року Японії в Україні у Бахмутській школі №18 ім. Дмитра Чернявського проведено фестиваль японської сакури.У форматі Року Японії в Україні у Бахмутській школі №18 ім. Дмитра Чернявського проведено фестиваль японської сакури.У форматі Року Японії в Україні у Бахмутській школі №18 ім. Дмитра Чернявського проведено фестиваль японської сакури.imag1540