Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 120 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Донеччина: результатом перевірок проведення готівкових розрахунків є додаткове надходження до бюджету понад 50 тис. гривень

Переглядів: 2416
03.03.2017 - 14:47

Підрозділами аудиту фіскальної служби Донеччини, з урахуванням останніх змін у законодавстві, здійснюється постійний контроль за дотриманням суб’єктами господарювання встановленого порядку проведення розрахунків, наявністю дозвільних документів та відповідних ліцензій, завдяки чому неухильно зростає обсяг проведених через реєстратори розрахункових операцій готівкових та безготівкових розрахунків.

Чіткі та узгоджені дії працівників фіскальної служби регіону призводять до збільшення бази оподаткування та надходжень до бюджету у вигляді податків. Силами обласного апарату відповідно до підстав, визначених Податковим кодексом України, проводяться фактичні перевірки та приймається участь у документальних перевірках платників податків. Так, тільки протягом першого місяця 2017 року підрозділом аудиту було проведено 5 перевірок, результатом яких стало донарахування 49 тис. грн узгоджених штрафних санкцій. До бюджету надійшло 51 тис. гривень (з урахуванням погашення сум податкового боргу).  

Основна кількість правопорушень у сфері готівкового обігу встановлена у сфері торгівлі підакцизними товарами та реалізації пально-мастильних матеріалів, найпоширенішими з яких є проведення розрахункових операцій без застосування реєстраторів розрахункових операцій та без роздрукування відповідних розрахункових документів, а також недотримання порядку обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

Новим типом порушень для платників Донеччини є перевищення граничної суми розрахунків готівкою, встановлених постановою Правління НБУ від 06.06.2013 № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою», під час проведення розрахунків з іншими суб’єктами господарювання.

Крім того, з метою упередження порушень вимог чинного законодавства Головне управління ДФС у Донецькій області звертає увагу на останні зміни у законодавстві. Так, з початку цього року суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю складними побутовими приборами, навіть із застосуванням спрощеної системи оподаткування, повинні використовувати в своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій.

Останні статті на сайті