Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 129 гостей.

Донецька обласна рада

Мовні багатства на сторінках книжок

Переглядів: 1682
22.02.2017 - 13:24

21 лютого 2017 року у бібліотеці-філіалі № 2 учбова молодь міста могла ознайомитися з історією виникнення та розвитку рідної мови у різних країнах. До Міжнародного Дня рідної мови бібліотекарі підготували літературний глобус «Мова – духовне багатство кожного народу».

Для своїх читачів вони представили твори видатних письменників та поетів  різних куточків світу на англійській, українській, російській, німецькій, чеській та інших мовах. До уваги гостей були представлені шедеври вітчизняної та зарубіжної класики: «Пігмаліон» Бернарда Шоу, «Франкенштейн» М.Шеллі, «Кобзар» Тараса Шевченка, «Трое в лодке…..» Джером К. Джером, «Человек в железноймаске» Олександра Дюма, «Принц и нищий» Марка Твена, «Казки» Олександра Пушкіна та багато інших чудових творів.
Присутні були приємно вражені, коли один із читачів продекламував вірш Тараса Шевченка «Заповіт» на англійській та українській  мовах. Знати свою рідну мову та вивчати інші – це підґрунтя для успішного подальшого життя кожної молодої людини, це розвиток інтелекту та нові можливості.