Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 93 гостя.

Урядовий портал

Малому Державному гербу України – 25 років

Переглядів: 1662
20.02.2017 - 11:30

З метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості важливо виховувати повагу до Конституції України, Законів України, державної символіки. Значимою подією для кожного громадянина України є дата затвердження Малого Державного герба України. 19 лютого відзначається 25 років цьому Державному символу.

Лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із членами ГО «Ліга майбутніх поліцейських» провели роз’яснювальну роботу з учнями школи щодо значення цього символу України. Вони розробили інформаційні листівки із трактуванням, історією виникнення тризубу, версіями, які пояснюють походження та тлумачать суть українського герба. Старшокласники розповіли, що тризуб – це українське національне знамено у формі золотого тризубця особливої форми на синьому полі; у минулому — герб князів Рюриковичів і Київської держави.

Учні дізналися, що відродження тризуба як державного символу сталося у XX столітті, коли 12 лютого 1918 року в м. Коростень Президією Центральної Ради тризуб був затверджений як герб Української Національної Республіки (УНР). Таким чином, тризуб знову почали друкувати на грошах, також він був присутній на печатках Центральної Ради. 19 лютого 1992 року тризуб був затверджений як Малий герб незалежної України. Також учні дізнались, що під час СРСР тризуб був забороненим символом, і за його використання можна було легко потрапити за ґрати. В сучасній редакції тризуб – це зашифроване слово ВОЛЯ.

Цінуймо та шануймо нашу Державну символіку!

Лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із членами ГО «Ліга майбутніх поліцейських» провели роз’яснювальну роботу з учнями школи щодо значення державної символіки України.Лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із членами ГО «Ліга майбутніх поліцейських» провели роз’яснювальну роботу з учнями школи щодо значення державної символіки України.

Останні статті на сайті