Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Участь у Всеукраїнській Програмі «Демократична школа»

Переглядів: 2139
06.02.2017 - 11:48

Бахмутська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів стала учасником Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства «Демократична школа», яка реалізується Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Європейським Центром ім. Вергеланда (Осло, Королівство Норвегія) за підтримки Ради Європи. Програма спрямована на поглиблення культури демократії через демократичні зміни у школі, у ній зроблено акцент на нових рамках компетентностей для культури демократії, опрацьованих Радою Європи.

1 лютого 2017 року в м. Києві відбулась Конференція з нагоди офіційного відкриття Програми, учасником якої стала директор школи Ольга Турличкіна. У конференції брали участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, виконавчий директор Європейського Центру ім.Вергеланда Ана Перона-Ф’єльдстад, радник з питань співробітництва та розвитку Посольства Норвегії в Києві Петер Баук, експерт Ради Європи з освіти для демократичного громадянства і прав людини Мажена Рафальська. Вони з впевненістю стверджували, що школа повинна бути відкритою до громади, батьків, учнів, вона повинна стати моделлю демократичної держави.
Павло Хобзей у контексті нової української школи наголосив на впровадженні компетентнісного підходу, насамперед громадянської компетентності, яка повинна пронизувати всі предмети, на важливості побудови горизонтальних зв’язків між адміністрацією, педагогами та учнями на моральних засадах, автономії школи. Звертаючись до директорів шкіл, він сказав: «Ми на вас дуже розраховуємо. Ви є агенти змін».
Старший радник Європейського Центру ім. Вергеланда Ірина Сабор та національний координатор Програми Христина Чушак презентували Програму «Демократична школа», представили мету й напрямки діяльності Програми в тісному зв’язку з побудовою нової української школи.
Далі відбувся круглий стіл за участю директорів шкіл-учасниць першого циклу Програми. Вони ділились досвідом, наводили конкретні приклади позитивних змін у своїх навчальних закладах, відповідали на питання присутніх.
Завершилась конференція підписанням Декларацій про співпрацю Програми з кожною із 40 відібраних шкіл України.
Надалі – 4-денний тренінг для шкільної команди в місті Львові, приїзд тренерів Програми до школи, представлення Програми на розгляд колективу школи, аналіз існуючого стану справ, вироблення спільних заходів та впровадження Програми впродовж наступного навчального року. Сподіваємось, що демократичні зміни в школі дійсно стануть у нагоді й педагогічному колективу, й учням, їх батькам та громаді міста.

Останні статті на сайті