Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Міський конкурс історико-літературних композицій «Україна – єдина країна»

Переглядів: 2699
23.01.2017 - 14:06

До Дня Соборності України у Бахмутському міському Центрі дітей та юнацтва пройшов міський конкурс історико-літературних композицій «Україна – єдина країна», організований міським методичним кабінетом Управління освіти Бахмутської міської ради.

Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено у листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.    
Конкурс проводився з метою виховання у дітей почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до культурних цінностей літературної спадщини та історії власного народу. У заході взяли участь учні загальноосвітніх навчальних закладів. У своїх виступах вони розповідали про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.
Журі визначило переможців конкурсу:
І місце – ЗОШ №12;
ІІ місце – ЗОШ №2, ЗОШ №24;
ІІІ місце – ЗОШ №5, ЗОШ №10, НВК №11.
Вітаємо переможців! Нині є одна соборна українська держава, і цим заходом до Дня Соборності України учнівська молодь і вся педагогічна громадськість підкреслила, що лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної, успішної, єдиної України.

Міський конкурс історико-літературних композицій «Україна – єдина країна»Міський конкурс історико-літературних композицій «Україна – єдина країна»Міський конкурс історико-літературних композицій «Україна – єдина країна»Міський конкурс історико-літературних композицій «Україна – єдина країна»