Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Є робота для продавців

Переглядів: 1440
19.01.2017 - 13:37

Трьох  безробітних осіб, які мають досвід роботи за професією продавця і претендують зайняти існуючу вакансію, запрошено відвідати продовольчий  магазин,  в якому господарює підприємець Сергій Чернишев. Так завершився міні-ярмарок вакансій, який пройшов в Артемівському міському центрі зайнятості 19 січня  2017 року.  Всього у заході взяли участь 10 зареєстрованих безробітних, які володіють професією продавця продовольчих товарів і бажають залишатися в цій професії.

Відкрила міні-ярмарок  заступник директора Артемівського міського центру зайнятості Олена Павлова. Подякувавши роботодавцю за довіру та співпрацю, вона ознайомила учасників заходу з ситуацію, яка сьогодні склалася на ринку праці, розповіла про соціальні послуги,  які Державна служба зайнятості надає своїм клієнтам з числа безробітних громадян та роботодавців, повідомила про особливості надання послуг  соціально незахищеним категоріям громадян, зокрема,  вимушено переміщеним особам, інвалідам, проінформувала про законодавчі новації в сфері зайнятості та поширення нових  форм  роботи щодо сприяння зайнятості безробітним  з використанням  сучасних інновацій.   
Продовжив інформацію начальник відділу взаємодії з роботодавцями Артемівського МЦЗ Роман Коновал. Він розповів про фінансові стимули, які отримують роботодавці від служби зайнятості, а саме, - ті, що створюють нові робочі місця та приймають на них за направленням центру зайнятості безробітних осіб, а також  працевлаштовують вимушено переміщених осіб, учасників АТО.
Представник роботодавця Валерія Чернишева докладно розповіла присутнім про обов’язки продавця, які доведеться виконувати, специфіку роботи торгівельної точки та товарний асортимент, режим роботи та відпочинку, умови та рівень  оплати праці працівників, відповіла на численні запитання шукачів роботи, провела індивідуальні співбесіди,  в результаті яких відібрала 3-х осіб, які  найбільш відповідають вимогам роботодавця до майбутніх працівників, запросивши їх безпосередньо ознайомитись із умовами роботи  на робочому місці.  
Підсумовуючи, можна зробити висновок, що в результаті проведення заходу роботодавець отримав змогу оперативно укомплектувати наявну вакансію кваліфікованим працівником,  а  інших високо мотивованих  шукачів роботи зарахувати  до кадрового резерву продавців для свого торгівельного бізнесу. І служба зайнятості причетна до цього результату.

Останні статті на сайті