Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 88 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

В Бахмуті планується реалізувати мікропроект «Безпечна та розумна школа»

Переглядів: 3554
11.01.2017 - 09:47

Питання безпечного перебування в місті, проживання, навчання, дозвілля - це важливі процеси, які постійно необхідно контролювати і грамотно ними управляти. В першу чергу мова йде про те, щоб забезпечити для нинішніх і майбутніх поколінь життя в більш безпечному, комфортному місті.

З усіх груп населення в цьому найбільше зацікавлене наше підростаюче покоління. У цих умовах установи освіти вибудовують нові шляхи свого розвитку, з метою виростити молоде покоління духовно-моральним, з вільним мисленням, фізично здоровим і міцним. Тому, пошук і застосування інноваційних технологій в сфері освіти (як і в інших сферах життєдіяльності) - важливий аспект розвитку території з урахуванням застосування Smart рішень і є також одним з пріоритетних напрямків діяльності місцевої влади.

З оглядом на зазначене, проект формує унікальне електронне середовище, яке об'єднає педагогів, учнів та батьків в єдину спільноту, модернізує навчальний процес та впровадить сучасні комп'ютерні технології у школі.

Автоматизована система інформування клієнтів «Безпечна та розумна школа» допоможе загальноосвітньому навчальному закладу ефективно виконувати функції не лише з забезпечення безпеки школи та її учнів, контролю дисципліни, оперативному інформуванню батьків, а також сприятиме раціональному розподілу ресурсів педколективом.

Впровадження цієї системи дозволить контролювати відвідування і успішність учнів, отримувати достовірну інформацію про місцезнаходження дитини, попередити потрапляння третіх осіб та зловмисників на територію школи та значно полегшить організацію безпеки дітей під час перебування у школі, спростить організацію обліку робочого часу співробітників, допоможе виявити різноманітні порушення.

Проектом передбачається у Загальноосвітньому навчальному закладі І-ІІІ ступенів № 18 Бахмутської міської ради:

1. Впровадження Smart рішення «Електронний щоденник».

Це рішення створено для всіх учасників навчального процесу: вчителів, учнів та їх батьків.

Зовнішній вигляд системи максимально наближений до щоденника, всі розділи прості, зручні у використанні та інтуітивно зрозумілі.

Наша система надасть: батькам  - контроль успішності навчання та домашніх завдань; за бажанням, підключення послуги SMS-сповіщення у разі не відвідування дитиною занять;  можливість поставити вчителю питання і отримати на них відповіді, вчасно дізнатися про батьківські збори та інші події в школі; учням - можливість в будь-який час подивитися свої оцінки та бачити своє місце в рейтингу найкращих учнів паралелі і класу; легко дізнатися свої домашні завдання, розклад предметів, дні свят і канікул; вчителям - формувати основні звіти за лічені секунди; зручний і надійний спосіб спілкування з батьками.

2. Встановлення нової системи електронної безпеки.

Система призначена для підвищення рівня захищеності учнів та приміщень освітнього  закладу та передбачає встановлення турнікетів. Крім підвищення рівня безпеки будівлі, дає керівництву в руки чудовий інструмент для контролю відвідуваності. Всі дані передаються на сервер, де акумулюються і зберігаються. За допомогою SMS-повідомлень відбувається повідомлення батьків про час приходу дитини в школу і відходу з неї. Контроль прогулів і запізнень учнів сприяє поліпшенню відвідуваності і, як наслідок, зростання якості знань, впевненості батьків в безпеці дитини .