Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 87 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Сергій Савчук: Іноземні інвестори проявляють зацікавленість до ринку «зелених» проектів в Україні

Переглядів: 2698
19.12.2016 - 14:39

Український ринок відновлюваної енергетики стає все більш привабливим для інвестування. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у ході зустрічі з делегацією Польсько-української господарчої палати на чолі з її Президентом Яцеком Пєхотою та представниками іспанської компанії «ACCIONA» - одним із світових лідерів інвестування у проекти з відновлюваної енергетики.

Представники польської делегації повідомили, що пріоритет їхньої діяльності – це залучення в Україну успішних компаній, девелоперів, інвесторів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики. Однією з таких є іспанська компанія «ACCIONA», яка виявила інтерес до України та має намір вивчити можливості роботи на цьому ринку.

У ході зустрічі  Сергій Савчук презентував іноземним гостям потенціал відновлюваної енергетики в Україні та окреслив законодавче поле у цій сфері, акцентувавши увагу на перевагах прийнятого минулого року Закону України щодо підвищення «зелених» тарифів для проектів з відновлюваних джерел енергії. «Сьогодні завдяки цьому Закону маємо один з найбільших у Європі «зелений» тариф на виробництво електроенергії з «чистих» джерел», - підкреслив С. Савчук та додав, що завдяки тому, що «зелений» тариф для виробників електроенергії з біомаси та біогазу було збільшено до 12,38 євроцентів за 1 кВт*год, вигідним проектом є встановлення когенераційних установок із використанням місцевих видів палива.

Голова Агентства також розповів, що в країні є багато проектів з виданими технічними умовами на підключення до мереж, в які можна долучитися в якості інвестора. Їх загальна потужність становить майже 5 ГВт. Крім того, Держенергоефективності проведено роботу з відбору близько 30 проектів з розробленими техніко-економічними обгрунтуваннями, які потребують фінансування.

За результатами зустрічі сторони домовилися про обмін актуальною детальною інформацією щодо перспектив реалізації «зелених» проектів на вітчизняному ринку. У свою чергу, представники компанії «ACCIONA» запевнили українську сторону у своїй зацікавленості працювати в Україні.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Останні статті на сайті