Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

Урядовий портал

Бізнесмени Донеччини придбали 7,7 тис ліцензій на право торгівлі підакцизною продукцією

Переглядів: 2746
29.11.2016 - 14:24

Саме стільки ліцензій видано фіскальними органами Донеччини за десять місяців 2016 року. З них 4,2 тис. ліцензій видано на роздрібну торгівлю алкоголем та 3,5 тис. – на реалізацію тютюнових виробів. За видачу та подовження алкогольно-тютюнових ліцензій до місцевих бюджетів надійшло понад 25,8 млн гривень, від 2800 суб`єктів господарювання.

З початку 2016 року від платників Донеччини до місцевих бюджетів надійшло 305 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, що на 33% або на 76 млн грн перевищує минулорічні надходження. Зібрані кошти від роздрібного продажу підакцизних товарів йдуть на покращення інфраструктури області.

Співробітники фіскальної служби області провели 519 перевірок суб`єктів господарювання з питання дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг в роздрібній і оптовій торгівельній мережі алкогольних напоїв і тютюнових виробів. За результатами встановлених порушень, до підприємців відповідно до законодавства застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 7,8 млн гривень. Основним порушенням є відсутність ліцензій, а також торгівля тютюновими виробами за цінами вище максимально встановлених виробником шляхом маркування на пачці збільшених на суму акцизного податку та інші порушення.

За результатами контрольно-перевірочних заходів та роз’яснювальної роботи серед платників податків додатково видано 1,4 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі суб’єктам господарювання, які до цього не мали ліцензії. Така тенденція також пов’язана з ліцензуванням реалізації пива, яке з 1 липня 2015 року віднесено до алкогольних напоїв.