Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 80 гостей.

Верховна рада України

Засідання круглого столу в Артемівському центрі професійно – технічної освіти з нагоди відзначення 18 листопада Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Переглядів: 4003
18.11.2016 - 13:08

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишається трагічною реальністю для всіх країн. Вони є серйозним порушенням прав дитини та мають довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Аби запобігти цим злочинам, сприяти кримінальному переслідуванню винних і захистити жертв насильства Рада Європи у 2015 році запровадила Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який проходить 18 листопада.

Саме в цей день Бахмутський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сумісно з Артемівським міським центром зайнятості організували засідання круглого столу з учнями та викладачами державного навчального закладу «Артемівський центр професійно – технічної освіти» на тему «Світ без насилля та жорстокості».

Начальник відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості Подорванова Ірина та спеціаліст Сиддики Галина зазначили про причини, прояви та наслідки насильства, що може негативним чином вплинути на психічний стан людини та її долю в цілому. Учням рекомендовано звертатися за консультацією до психолога, який веде прийом щосереди в центрі зайнятості в рамках заходу «Під одним дахом».

Начальник відділу соціальної роботи Бахмутського міського ЦСССДМ Решевська Віра акцентувала увагу на проблемі замовчування підлітками пережитого сексуального насильства або жорстокого поводження по відношенню до них, «підлітки, які не наважуються розповісти про все це, втрачають віру в себе,  у них можуть проявлятися саморуйнівна поведінка,  шкідливі звички та немотивована агресія до оточуючих».

Учні переглянули відеоролики «Ні насиллю!», «Як народжується насилля», «Моя сім’я», «День захисту дітей від насильства», прийняли активну участь в обговоренні та отримали інформаційні буклети «Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому!»

Проблема сексуального насильства над дітьми є проблемою прихованою. Надзвичайно важко встановити кількість потерпілих дітей. За оціночними даними Ради Європи кожна п'ята дитина (в Україні -21%) страждає від різних форм сексуального насильства. Особи, які скоюють сексуальне насильство над дітьми, у 8 випадках із 10 (за даними NSPCC) зазвичай є добре знайомими людьми для дитини. У випадку, коли агресор є близьким родичем, дитина може не розповідати про насильство аж допоки не стане дорослою. А може не розповісти ніколи!