Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Впроваждення дієвих інструментів для розвитку громадянського суспільства м. Бахмуту

Переглядів: 2516
15.11.2016 - 14:11

В рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізовується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції протягом жовтня-листопада 2016 року начальники відділів Бахмутської міської ради Чернікова Т.М., Кудрявих С.А. разом з представниками Громадської ради Дроздовою Н.Ю., Львовою С.М. у складі делегації від Донецької області взяли участь у навчальних візитах до м. Львову.

Головною метою Програми було  ознайомлення учасників з успішним практичним досвідом розвитку потенціалу Громадських Рад, стратегічним плануванням громадського  суспільства, надання послуг населенню, проведення громадського контролю, експертизи, залучення Громадських Рад до процесу прийняття рішень органами місцевого самоврядування.
Львівська область є найкращим прикладом впровадження і реалізації громадських ініціатив, відкритості влади, прозорості прийняття рішень з врахуванням громадської думки.  Тому,  успішний досвід львів’ян стане надалі корисним у роботі Бахмутської міської ради і ефективним при розробці сумісних проектів влади і громадськості.
З метою забезпечення ефективних процедур участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, найближчим часом на розгляд Громадської ради і всіх потенційно активних громадян м. Бахмуту будуть надані наступні інструменти місцевої демократії: Положення про Громадський бюджет, Громадський контроль та експертизу, оновлене Положення про Громадські слухання, проект Комплексної програми розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 р.р.
Саме такі новації повинні сприяти довгостроковій реформі суспільства, прозорому перерозподілу фінансових ресурсів на місцевому рівні, а також впровадженню процесів децентралізації на території Бахмутської міської  ради.