Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Верховна рада України

Чергова зустріч «Під одним дахом»

Переглядів: 3112
03.11.2016 - 07:12

Другого листопада 2016 року, як і завжди, відбувся інформаційно-консультаційний захід «Під одним дахом» .

Вже традіційно учасниками заходу стали постійні соціальні партнери служби зайнятості- Бахмутський міський та Артемівський районний центри соціальних служб для сімї, дітей та молоді. Спеціалісти цих організацій консультували громадян з питань оформлення документів та соціальних  виплат багатодітним та малозабезпеченим   сім’ям, одиноким матерям , дітям-сиротам. Завдяки спеціалістам цих організацій багато громадян з числа соціально-незахищених верств населення отримали кваліфіковані консультаціі, які  реально допомогли їм у вирішенні  проблем.

Окремо хочеться відзначити роботу представників  громадських та благодійних

організацій -  постійних учасників  ІКЗ «Під одним дахом» і сере них Найбільш активний соціальний партнер -  Чеська міжнародна організація "Людина в біді". Це неурядова організація , що має різноманітні напрямки надання допомоги громадянам , що опинилися в складній життєвій ситуації, це і гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб (продуктові ваучери,  питна чиста вода, засоби гігієни), і  психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення. Представниками організації системно  проводиться  індивідуальна та групова робота з клієнтами центру зайнятості, що   направлена на зниження емоційної напруги, тривожності, агресії. Загалом за 2015-2016 роки  представники ГО «Людина в біді» взяли участь в 43 ІКЗ «Під одним дахом» .

Ще один помічник служби зайнятості у роботі з ВПО - Норвезька рада в справах біженців. Організація надає допомогу, здійснює правовий захист внутрішньо переміщених осіб проводить  консультації по житловим, земельним та майновим правам, процедура отримання статусу та  реєстрації внутрішньо переміщених осіб. Крім того організація проводить юридичний супровід особистості, включаючи отримання громадянської документації, необхідної для реалізації прав і свобод. Норвезька рада співпрацює з центром зайнятості з лютого 2016 року і за цей час  взяла участь в проведені 29 ІКЗ «Під одним дахом», а також фахівці цієї організації  постійно беруть участь в  інформаційних семінарах для внутрішньо переміщених  осіб.

Бахмутське бюро безоплатної правової допомоги (БББПД) Краматорського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги -  один  з нових соціальних партнерів служби зайнятості. Мета організації -  підвищення правової обізнаності населення та  допомога незахищеним верствам населення з правових питань. За недовгий період співпраці БББПД зарекомендувала себе позитивно серед однієї з цільових категорій населення – демобілізовані учасники АТО.

Об’єднані зусилля служби зайнятості, органів місцевої влади та громадських, волонтерських організацій допомагають  знайти шляхи для вирішення соціальних проблем різних категорій населення та ефективно підтримувати людей в умовах економічних негараздів та військового конфлікту.

Останні статті на сайті