Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 164 гостя.

Презедент України

Всесвітній день поліомієліту

Переглядів: 4931
25.10.2016 - 09:42

Питання вакцинації дітей – одне з найголовніших, яке хвилює батьків та викликає багато суперечок. Статистика свідчить – 3 млн. не вакцинованих дітей помирають щороку.

 Сучасні батьки не завжди розуміють, навіщо їх дитині проводиться вакцинація проти того чи іншого захворювання. Повідомлення в засобах масової інформації про негативні наслідки щеплень (а не про те, скільки тисяч  смертей та ускладнень від стращних інфекційних хвороб допомогла уникнути своєчасна вакцинація) виводять на перше місце боязнь не хвороби, а поствакцинальних реакцій і ускладнень.

24 жовтня 2016 р. в Києві пройшов круглий стіл високого рівня з питань імунізації з нагоди Всесвітнього дня поліомієліту.

 Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, представники українського Уряду та Адміністрації Президента заявили про свій намір відновити планову програму імунізації в Україні.

 “Минулого року у цей час Україна боролася зі спалахом поліо. Активна відповідь на цю інфекцію за допомогою міжнародних партнерів виявилася успішною, але цей успіх досі не є сталим”, – зазначила Марі-П’єр Пуар’є, Регіональний директор ЮНІСЕФ в країнах Європи та Центральної Азії. "З огляду на настільки низький рівень охоплення плановою імунізацією перед Україною досі стоять ризики спалаху давно забутих захворювань. Сьогодні, коли у країну доставили мільйони доз вакцин, для затримки програм вакцинації немає жодних причин. Вакцинація є основоположною для гарантування права кожної дитини на здоров’я, і нині як ніколи важливо запровадити потужну та ефективну програму імунізації в Україні".

Нині в Україні стпостерігається найнижчий рівень планової імунізації в світі. За даними Міністерства охорони здоров'я, лише 30 відсотків дітей в Україні були повністю імунізовані проти кору, тільки 10 відсотків проти гепатиту В, і тільки 3 відсотки проти дифтерії, кашлюка та правця, станом на серпень 2016 року. Крім того, лише 44 відсотки дітей віком до 18 місяців були повністю вакциновані проти поліомієліту.

Нестача поставок вакцин була однією з основних причин критично низького охоплення імунізацією останніми роками. За запитом Міністерства охорони здоров'я України для розв’язання цієї проблеми ЮНІСЕФ закупив ряд високоякісних сертифікованих вакцин для захисту дітей від небезпечних захворювань, а саме: туберкульозу (БЦЖ), кору, паротиту та краснухи (КПК), гепатиту В, дифтерії, кашлюка та правця (АКДП), вакцини від дифтерії та правця для дорослих (АДП-М), вакцини від дифтерії та правця для дітей (АДП), вакцини від сказу та бівалентної оральної поліомієлітної вакцини (bOPV). Ці вакцини були поставлені в Україну та нині є доступними у медичних закладах в усіх областях України.

 КЗОЗ «ЦПМСД Бахмутської міської ради» отримав партію вакцини у серпні та вересні місяці, в тому числі:

  • вакцину проти туберкульозу (БЦЖ) - в останнє вона надходила до закладу у червні 2015 року;
  • вакцину АДП та АДПМ – проти дифтерії та правцю (доросле населення отримало можливість щеплення, яке було неможливим протягом кількох років).

Очикується отримання закладом вакцини АКДП та бівалентной оральной протиполіомієлітной вакцини http://rian.com.ua/interview/20160419/1008664964.html.

 За цей час вже багато наших відповідальних батьків  змогли зробити щеплення своїм дітям, що  надає  змогу захистити  здоров'я та життя дитини.

Оперативну інформацію про надходження вакцин можливо отримати на нашому веб-сайті http://artemcpmsd.at.ua/index/informacija_pro_nadhod_vakcin/0-26