Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 151 гість.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

16 вересня 2016 року Донецька обласна служба зайнятості проводила прес-тур в місті Бахмут.

Переглядів: 3653
16.09.2016 - 12:50

Тема прес-туру – використання новітніх технологій та законодавчих стимулів роботодавців в роботі служби зайнятості Донецької області у вирішенні питань зайнятості на прикладі міста Бахмут, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за допомогою відеорезюме, надання роботодавцям компенсації єдиного соціального внеску та витрат на оплату праці ВПО.

Прес-тур розпочався з відвідування ПП «Перукарня «Візит», де за направленням служби зайнятості на новостворене робоче місце була працевлаштована безробітна Н.Решетняк з категорії соціально вразливих. Жінка має на утриманні дитину до 6 років. Для стимулювання створення нових робочих місць законодавством передбачене надання роботодавцю компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Плідна співпраця зі службою зайнятості склалася у підприємства з почату діяльності. Керівник підприємства Надія Сафіна розповіла, що вже не вперше центр зайнятості стає в нагоді підприємству, адже у 2011 та 2012 роках роботодавець користався послугами щодо надання дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних.
Н.Сафіна зауважила, що перш ніж прийняти на роботу працівника за направленням служби зайнятості, кандидатам надається можливість проявити себе під час стажування безпосередньо на робочому місці. Така умова не є випадковою. Під час стажування роботодавець має можливість оцінити працівника з професійного боку, а працівник - набутися досвіду з виконання професійних завдань та обов'язків, удосконалити професійні знання, засвоїти нові технології, техніки, набути додаткових компетенцій.
Крім того, керівництво ПП «Перукарня «Візит» надає можливість проходження виробничої практики учням професійно-технічних закладів в період оволодіння професією, зокрема, тих осіб, що навчаються за направленням служби зайнятості.
Далі представники ЗМІ ознайомилися з прикладом працевлаштування у КЛПЗ «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» безробітної переселенки з міста Горлівка Людмили Крячко за допомогою відеорезюме. Педіатр за фахом, Людмила у рідному місті працювала у районній лікарні, має певний досвід роботи. Після переїзду до м. Бахмут Л.Крячко звернулася по допомогу у пошуках роботи до міського центру зайнятості, де отримала кваліфіковану допомогу у складанні та запису відеорезюме. Ця новітня послуга, впроваджена в роботу службою зайнятості Донецької області, вже досить популярна серед роботодавців та населення.  За його допомогою жінка знайшла роботу в переміщеному до м. Бахмут Комунальному лікувально-профілактичному закладі «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер». Під час перегляду відеорезюме роботодавець отримав перші враження щодо шукача роботи та запросив на співбесіду, після якої було остаточно вирішене питання працевлаштування.
Переселенка Л.Крячко ділиться враженнями щодо зручності та ефективності відеорезюме: «Завдяки професійним порадам профконсультанта, вдалося сформулювати та скласти привабливе для сприйняття відеорезюме. Це пришвидшило працевлаштування на бажану роботу».
Далі, за програмою прес-туру журналісти відвідали КП «Бахмут-вода», що здійснює обслуговування населення міста Бахмут з постачання води та водовідведення. Протягом 2015-2016 років за сприяння центру зайнятості на підприємство працевлаштовані понад 80 безробітних осіб (з них - 45 пройшли попереднє стажування на робочому місці) на вакантні посади контролерів водопровідного господарства, операторів очисних споруд, машиністів насосних установок, слюсарів-ремонтників.
В червні-липні цього року на умовах строкових трудових договорів були працевлаштовані внутрішньо переміщені особи Антон Сидоренко з м. Попасне та Андрій Ага з м. Горлівка. Відповідно до діючого законодавства роботодавець при працевлаштуванні людей з числа внутрішньо переміщених осіб може отримати компенсацію не тільки ЄСВ, але й заробітної плати протягом 6 місяців (за умови працевлаштування такого безробітного на термін, що удвічі перевищує термін виплати компенсації). Розповідає заступник директора по фінансам та збуту ТОВ «Бахмут-вода» Дмитро Подкуйко: «Нові законодавчі стимули роботодавцям дуже своєчасні. Зекономлені кошти можуть бути спрямовані на розвиток підприємства».
Ще одним прикладом успішної співпраці є взаємодія міського центру зайнятості з ДНЗ «Артемівський професійний аграрний ліцей» щодо професійного навчання безробітних осіб.
Багато років триває співробітництво з професійного навчання безробітних за професіями «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва» та «перукар (перукар-модельєр)». Крім того, навчальний заклад здійснює профнавчання населення за ваучерами служби зайнятості за професією «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва».
Майстер виробничого навчання Дар’я Діаковська зазначила, що навчання в ліцеї відбувається із застосуванням новітнього обладнання. Навчальний заклад має гуртожиток, який відповідає сучасним стандартам: побутові умови відповідають нормам, функціонує інтернет та супутникове телебачення. При навчальному закладі працює їдальня, буфет. Безробітні, які зараз навчаються за направленням Артемівського міського центру зайнятості в ліцеї, проходять виробничу практику в Підготовчому центрі «New Prof. Fashion», в перукарні «Візит», у ФОП Філатової А.П. та в учбовій майстерні ліцею.
Безробітна переселенка з м. Донецьк Катерина Гнібеда зараз проходить виробничу практику в учбовій майстерні ліцею. Катерина мешкає у м. Часів-Яр, перебуває на обліку в Артемівському міському центрі зайнятості. Жінка дуже задоволена набутою професією, високим рівнем отриманих знань та навичок: «Відтепер я маю затребувану на місцевому ринку праці професію перукаря, планую знайти роботу в місцевому салоні краси».

16 вересня 2016 року Донецька обласна служба зайнятості проводила прес-тур в місті Бахмут.16 вересня 2016 року Донецька обласна служба зайнятості проводила прес-тур в місті Бахмут.16 вересня 2016 року Донецька обласна служба зайнятості проводила прес-тур в місті Бахмут.16 вересня 2016 року Донецька обласна служба зайнятості проводила прес-тур в місті Бахмут.

Останні статті на сайті