Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Охорона атмосферного повітря

Переглядів: 4270
12.09.2016 - 12:51

До уваги всіх жителів території Бахмутської міської ради!
Незабаром розпочнеться опалювальний період року. Звертаємо увагу, що згідно статті 10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» - підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та діяльність яких пов’язана з впливом фізичних та біологічних факторів на його стан, зобов’язані:

здійснювати організаційно-господарські, технічні та інші заходи щодо забезпечення виконання вимог, передбачених стандартами та нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря, дозволами на викиди забруднюючих речовин, тощо. Згідно статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» - викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися лише після отримання дозволу.
У разі порушення законодавства в галузі охорони атмосферного повітря передбачена відповідальність за статтею 33 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Внаслідок, на винних осіб складаються адміністративні протоколи та виносяться постанови про накладання адміністративного стягнення за статтею 78 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також розраховуються збитки відповідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 10.12.2008 №639. Відповідно до статті 69 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» шкода, заподіяна внаслідок порушення природоохоронного законодавства, підлягає компенсації в повному обсязі.
До осіб винних у порушенні Закону України «Про охорону атмосферного повітря» може застосовуватися не тільки адміністративна, але й кримінальна та цивільно-правова (майнова) відповідальність.
Крім того, стаття 12 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» передбачає обмеження, тимчасову заборону (зупинення) або припинення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
З метою уникнення відповідальності, внаслідок порушення природоохоронного законодавства, відділ енергоменеджменту та екології Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради рекомендує своєчасно отримувати дозвільні документи.