Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Оголошення

Переглядів: 1587
28.07.2016 - 05:41

Бахмутська міська рада інформує, що громадська організація «Бахмут Український» звернулась до  Артемівського міськрайонного суду Донецької області з адміністративним позовом до Артемівської (після перейменування - Бахмутської) міської ради, третя особа по справі: Донецька обласна державна адміністрація, про скасування рішення Артемівської міської ради від 23.09.2015 №6/72-1287 «Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки м. Артемівська та смт. Красна Гора», в частині перейменування вулиці «60 років утворення СРСР» на «Визволителів Донбасу» та визнання його не відповідним законодавству та не чинним з моменту його прийняття з наступними позовними вимогами:

«1.       Визнати невідповідним законодавству, не чинним з моменту прийняття рішення Артемівської міської ради від 23.09.2015 №6/72-1287 «Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки м. Артемівська та смт. Красна Гора» в частині перейменування вулиці «60 років утворення СРСР» на «Визволителів Донбасу».

2.         Визнати невідповідним законодавству відмову у розгляді пропозицій перейменування вулиці «60 років утворення СРСР на вулицю «Героя України Д. Чернявського» на підставі «рішення членів територіальної громади м. Артемівська» тому що це суперечить другій частині статті 9 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

3.         Зобов’язати Відповідача на першій сесії, але не пізніше чім в 30 денний термін з дня вступу рішення суду в законну силу, переглянути рішення Артемівської міської ради від 23.09.2015 №6/72-1287 «Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки м. Артемівська та смт. Красна Гора» в частині перейменування вулиці «60 років утворення СРСР» на «Визволителів Донбасу».

4.         Відповідно до ч. 3 ст. 171 КАС України зобов'язати відповідача – виконавчий комітет міської ради опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правових актів, відповідно до змісту позовних вимог.

5.         Зобов’язати Відповідача невідкладно опублікувати резолютивну частину постанови суду у виданні, в якому було або мало бути офіційно оприлюднено оскаржувані нормативно-правові акти, після набрання постановою законної сили.»

12.07.2016 Артемівський міськрайонний суд Донецької області по даній адміністративній справі прийняв рішення, яким постановив:

«Позов Громадської організації «Бахмут Український» до Артемівської (після перейменування Бахмутська) міської ради, третьої особи - Донецької обласної державної адміністрації про визнання рішення Артемівської міської ради від 23.09.2015 року № 6/72-1287 «Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки м. Артемівська та смт. Красна Гора» в частині перейменування вулиці «60 років утворення СРСР» на «Визволителів Донбасу» невідповідним правовому акту вищої юридичної сили і про визнання його не чинним - задовольнити частково.

Визнати рішення Артемівської міської ради від 23.09.2015 року № 6/72-1287 «Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки м. Артемівська та смт. Красна Гора» в частині перейменування вулиці «60 років утворення СРСР» на «Визволителів Донбасу» невідповідним правовому акту вищої юридичної сили - Закону України № 4865-VI від 24.05.2012 року (із змінами) «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» за процедурою його прийняття і про визнання його не чинним.

Зобов’язати Бахмутську (до перейменування - Артемівську) міську раду невідкладно опублікувати резолютивну частину цієї постанови у виданні, в якому рішення Артемівської міської ради від 23.09.2015 року № 6/72-1287 «Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки м. Артемівська та смт. Красна Гора» було офіційно оприлюднено, після набрання постановою законної сили.

В іншій частині позовні вимоги залишити без задоволення.

Постанова може бути оскаржена до Донецького Апеляційного Адміністративного суду через Артемівський міськрайонний суд шляхом подачі апеляції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі - з дня складення в повному обсязі».

Останні статті на сайті