Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Підбираємо працівників для роботодавця на міні-ярмарку

Переглядів: 2372
24.06.2016 - 07:40

573 безробітних громадянина отримали постійну роботу, 545 осіб залучені до  тимчасової зайнятості та 191 особа проходила профнавчання за сприяння фахівців Артемівського міського центру зайнятості за 5 місяців 2016 року.

Артемівський міський центр зайнятості, використовуючи сучасні інструменти та форми сприяння зайнятості, постійно розширює коло роботодавців, які мають потребу в працівниках, та укріплює професійні зв’язки із давніми та надійними соціальними партнерами. Так, в рамках співпраці 23 червня 2016 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся міні-ярмарок вакансій, спрямований на задоволення кадрових потреб страхової компанії «АСКО-Донбас Північний», а саме на укомплектування вакансій «агент страховий», у якому прийняли участь 12 безробітних осіб, серед яких 3 мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Представляли страхову компанію «АСКО-Донбас Північний» на міні-ярмарку начальник відділу страхування підприємств Ірина Заїко та начальник відділу страхування населення Людмила Удовиченко. Представники страхової компанії не тільки презентували професію страхових агентів, але й змістовно розповідали про історію діяльності компанії, її досягнення, колектив та ділилися накопиченим роками досвідом. В цілому, як і завжди, захід відбувся в позитивній та сприятливій атмосфері.

Даний захід проводиться для страхової компанії «АСКО-Донбас Північний» не вперше, за результатами міні-ярмарку, що відбувся у березні цього року установа поповнила свій штат на 3 особи, які згідно до відгуків роботодавця, сьогодні є повноцінними членами команди та в повній мірі задовольняють керівництво рівнем професійних компетенцій. Цього разу також 3 особи виявили зацікавленість до запропонованих вакансій, та як наслідок були запрошені в компанію для ознайомлення із умовами праці безпосередньо на робочому місці, щодо 1 особи із них вже досягнуто домовленості про проходження стажування найближчим часом.

Останні статті на сайті