Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Донецька обласна рада

Поезія, обпалена війною

Переглядів: 3187
16.05.2016 - 13:43

В центральній міській бібліотеці продовжують проходити заходи по вшануванню пам’яті героїв Другої Світової війни. Так, засідання клубу «Ліра» 15 травня 2016 року під назвою «Музи не мовчали…», було присвячено поезії фронтового покоління.

Про війну ніхто не може написати краще, ніж той, хто через неї пройшов. З перших же днів грандіозної битви багато письменників та поетів були зі своїм народом. Більше тисячі з них брали участь у бойових діях, «пером і автоматом» захищаючи рідну землю.

Поезії Булата Окуджави, Юлії Друніної, Муси Джаміля, Ольги Бергольц увійшли в історію літератури XX століття як сторінки подвигу. В історії фронтової поезії свій слід залишили також київляни Семен Гудзенко та Павло Коган. Про нашого земляка Миколу Рибалка розповіла ветеран педагогічної праці, член клубу Калюжна Лариса Пилипівна.

Музично-поетична композиція не залишила байдужим нікого. Присутні зі сльозами на очах підспівували знайомі рядки з пісень. Наприкінці заходу всі побажали один одному родинного затишку, злагоди, добробуту та мирного неба над головою.

Поезія, обпалена війноюПоезія, обпалена війноюПоезія, обпалена війною

Останні статті на сайті