Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Донецька обласна рада

Майстер-клас з Петриківського розпису

Переглядів: 2434
20.04.2016 - 13:53

19 квітня 2016 року керівник колективу декоративно-прикладного мистецтва «Казкова майстерня» комунального закладу  «Артемівський міський народний Дім» Тетяна Лаптєва провела для школярів ЗОШ №12 майстер-клас з Петриківського розпису. Яскравою сторінкою увійшов декоративний розпис в історію культури українського народу.

Село Петриківка Дніпропетровської області стало одним з найвідоміших його центрів завдяки своєрідному мистецтву малювання. Ми дорослі,  розуміємо, що образотворче  мистецтво впливає на всебічний розвиток особистості дитини: творчий, естетичний, пізнавальний. Наша мета  розвинути у школярів творчі здібності засобами техніки малювання, а саме «Петриківського розпису». Діти дізналися багато нового і цікавого про техніку та способи малювання. За допомогою Тетяни  Сергіївни  діти опанували малювання калини та великої квітки пальчиками. Цей простий, на перший погляд, малюнок насправді приховує довгу й копітку роботу кожної дитини. Очевидно, саме так і повинно народжуватися диво, яке має сприйматися не очима, а душею й серцем. Майстер-клас пройшов дуже цікаво, діти були задоволені і радісні.

Отже, як бачимо, традиції українського малярства живуть та розвиваються у різних стильових інтерпретаціях за допомогою майстрів, які проявляють безмежну любов до рідної землі, декоративного мистецтва, зокрема, петриківського розпису.

Майстер-клас з Петриківського розписуМайстер-клас з Петриківського розпису

Останні статті на сайті