Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

На Донеччині за відмивання понад півмільярда гривень оголошено у розшук організаторів двох конвертаційних центрів

Переглядів: 1683
07.04.2016 - 08:21

У березні 2016 року співробітниками податкової міліції Донецької області повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),   ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України організатору конвертаційного центру ліквідованого у 2015 році.

Зазначений міжрегіональний конвертаційний центр на протязі 2015 року допоміг підприємствам реального сектору економіки, переважно зернотрейдерам Київської, Донецької, Кіровоградської, Миколаївської та Вінницької областей,   ухилитися від сплати податків на загальну суму понад 30 млн. гривень.

За результатами досудового слідства встановлено 7 активних співучасників злочинної групи, які до протиправної діяльності залучили 14 підставних осіб, на ім’я яких зареєстрували 27 суб’єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності. Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів конвертаційного центру  склав понад 300 млн. гривень.  На рахунках фіктивних підприємств заблоковано кошти на суму понад 9 млн. гривень.  

Враховуючи тяжкість скоєного кримінального правопорушення, отримано дозвіл слідчого судді на затримання правопорушника з метою його приводу для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На даний час підозрюваний, з метою ухилення від кримінальної відповідальності, покинув постійне місце мешкання, його оголошено у розшук.

Слід зазначити, що це вже другий організатор конвертаційного центру, якого оголошено у розшук у поточному році. У лютому за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво) оголошено у розшук організатора конвертаційного  центру, розташованого у м. Краматорську, який з метою мінімізації податкових зобов’язань підприємствам реального сектору економіки створив низку фіктивних підприємств на території Донецької області та відмив близько 230 млн. гривень.

Останні статті на сайті