Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 108 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Інтегрований практичний семінар для учителів фізики та інформатики у м. Бахмуті

Переглядів: 2744
01.04.2016 - 08:37

Відповідно до плану роботи міського методичного кабінету наприкінці березня відбувся практичний семінар для учителів фізики та інформатики загальноосвітніх навчальних закладів м. Бахмут. Педагоги обговорювали актуальні на цей час питання щодо впровадження нового Державного стандарту базової і повної середньої освіти з фізики та інформатики у 8 класі у 2016-2017 навчальному році.

Основним завданням інтегрованого семінару, як зазначила очільник міського об’єднання учителів фізики Ольга Шепель, стало визначення шляхів розв'язання проблем, пов'язаних з організацією системи роботи щодо впровадження нового Державного стандарту в 8 класі у наступному навчальному році.

Особливості викладання фізики та інформатики в умовах впровадження нового Держстандарту у 8 класі розкрила у своєму виступі методист міського методичного кабінету Олена Мирошниченко.

Олена Беззабарна, учитель фізики Часовоярської загальноосвітньої школи №15, у своїй доповіді проаналізувала зміни у програмі з фізики
для 8 класу у 2016-2017 навчальному році та окреслила основні методи і підходи для впровадження Держстандарту з фізики.

У свою чергу, керівник міського методичного об'єднання учителів інформатики Лариса Коміна презентувала основні завдання і підходи щодо впровадження Держстандарту при викладанні інформатики у 8 класі.

Професійне обговорення нововведень сприяло визначенню пріоритетних напрямків діяльності вчителів фізики та інформатики щодо реалізації положень зазначеного Державного стандарту. Крім цього, у рамках семінару було розглянуто методичний і психологічний супровід реалізації Держстандарту у 8 класі не тільки при проведенні уроків, а й також позакласних заходів з фізики та інформатики. З питанням «Національно-патріотичне виховання в процесі викладання фізики та інформатики у позакласній роботі» виступила Людмила Попова, учитель фізики Артемівської загальноосвітньої школи №18. Практичними наробками із власного досвіду щодо методики викладання розділу програми «Розв’язування компетентнісних задач. Виконання індивідуальних і групових навчальних проектів із дослідження предметної галузі» поділилася Ольга Літвінова, учитель інформатики Артемівської загальноосвітньої школи №10.

Логічним завершення роботи семінару став практичний блок «Коло ідей», під час якого учасники семінару створили кейс компетентнісних задач для використання на уроках фізики та інформатики у 8 класі.

Маємо надію, що ідею проведення спільних засідань підтримають і інші методичні угрупування педагогічної спільноти міста, бо застосування комплексного та інтеграційного підходів у викладанні дозволить якісно збільшити діапазон отримуваних учнями знань.

Відповідно до плану роботи міського методичного кабінету наприкінці березня відбувся практичний семінар для учителів фізики та інформатики загальноосвітніх навчальних закладів м. Бахмут. Відповідно до плану роботи міського методичного кабінету наприкінці березня відбувся практичний семінар для учителів фізики та інформатики загальноосвітніх навчальних закладів м. Бахмут.

Останні статті на сайті