Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 86 гостей.

На ярмарок кар’єри – в центр зайнятості

Переглядів: 1197
31.03.2016 - 11:10

29 березня 2016 року вісім безробітних осіб, що перебувають  на обліку в Артемівському  МЦЗ, закінчили навчання  за професією маляр  у Артемівському центрі професійно - технічної освіти, а 30 березня вони були запрошені на «Ярмарок кар’єри» - один з масових заходів в системі роботи державної служби зайнятості.

Мета заходу -  взаємне знайомство роботодавців та осіб, які набули професію за допомогою служби зайнятості, для їх подальшого працевлаштування та укомплектування  вільних робочих місць персоналом. Проведенню ярмарку передувала робота спеціалістів центру зайнятості з вивчення потреби  підприємств у працівниках цієї професії, завдяки чому 3 підприємства взяли участь у проведенні заходу.

Відкрила захід директор Артемівського МЦЗ Ірина Лещенко, яка наголосила, що сьогодні роботодавці мають можливість підібрати робітників, а безробітні – отримати інформацію стосовно умов роботи безпосередньо від керівників підприємств.

Директор  ТОВ «БК ПРОМБУД» , ТОВ  «СК Артстрой» Ярослав Козопас презентував свої підприємства, які ведуть повний комплекс будівельних робіт – від фундаменту до даху. «Сьогодні потрібні універсали своєї справи, які можуть гарантувати високу якість роботи та   відповідальність за її виконання, тому ми висуваємо відповідні умови до претендентів на роботу. Обов’язкова умова – додержання жорсткої трудової дисципліни». Безробітних, безумовно, цікавили умови та графік роботи, оплата праці,  про що й надійшли відповідні запитання.     

Роботодавці в першу чергу звернули увагу на резюме претендентів -  одного  з найефективніших інструментів пошуку роботи,  з якими  їх    ознайомила начальник відділу активної підтримки безробітних  Ірина Подорванова. Свою думку щодо кваліфікації та особистих якостей кожного з претендентів озвучила майстер виробничого навчання Артемівського ЦПТО Валентина Борисенко, яка відзначила високий рівень підготовки учбової групи в цілому.

Бажаючі пройшли індивідуальну співбесіду з керівником підприємства. Найбільшу зацікавленість виявив Руслан Жаксибаєв, переселенець з м. Дебальцеве, який отримав запрошення відвідати підприємство. «Мене влаштовують умови роботи та оплати праці і я з задоволенням  працював би в  ТОВ  «СК Артстрой». Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Роман Коновал надав роз’яснення роботодавцю щодо гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб згідно з Постановою КМУ №696 від 08.09.2015 року.

За підсумками роботи відвідувачі ярмарку відмітили корисність отриманої інформації для подальшого вирішення питань працевлаштування.

На ярмарок кар’єри – в центр зайнятості