Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Місячник родинного виховання «Міцна сім’я – могутня держава» у школі №2 м. Бахмута

Переглядів: 11802
29.03.2016 - 13:07

З метою пропаганди кращого досвіду сімейного виховання, залучення батьків до організації позакласної виховної роботи у закладі в Артемівській школі І-ІІІ ступенів №2 пройшов місячник родинного виховання, оголошений відділом освіти, «Міцна сім'я – могутня держава».

Сьогодні особливо актуально звучить проблема родинного виховання, адже батькам часто не вистачає терпіння, вільного часу для виховання власних дітей, тому й виникають між ними непорозуміння. І як добре, коли на допомогу приходить мудрий порадник – вчитель, який проводить цілеспрямовану, активну й кропітку роботу з дітьми та батьківською громадою.

Цікаво й пізнавально пройшла виховна година у 1 класі «Моя сім’я» (класовод Олена Войшнарович), під час якої дітлахи вчилися шанобливому ставленню до сім’ї і сімейних традицій. 2-А та 2-Б класи (класоводи Інна Тягній та Ірина Воловик) влаштували разом з батьками «Родинне свято» та провели конкурс малюнків «Мій родовід». У 3-Б класі класовод Ірина Беленець спільно з батьками провела виховний захід «Моя родина – мій скарб», на якому діти вчилися робити висновки про родинні стосунки та моральні цінності, а вправа «Незакінчене речення» дозволила їм визначити роль родини, рідної домівки та сімейних традицій у житті людини. Класні керівники 5-х класів провели години спілкування «Про що розповів сімейний альбом» (5-А клас, класний керівник Любов Кіндякова), а учні 5-Б класу розповідали про традиції, побут, звичаї та сімейне коріння своїх родин на годині спілкування «З родини йде життя людини».

У кожному класі протягом місячника звучали вірші про маму, лунали пісні про родину, діти відгадували загадки та пояснювали прислів’я про значення сім’ї для кожної людини, а також говорили про те, що їхній класний колектив – це також сім’я, яку вони люблять та поважають.

Під час диспуту «Поговоримо по-сімейному» учні 9 та 11 класу (класні керівники Ольга Крапива та Олена Кірнос) йшлося про те, чому сьогодні з’являється зневага дітей до батьків. Що ж сталося? Учні дійшли висновку, що та людина, яка має навіть великі досягнення у чомусь, але порушує моральні принципи відносно батьків – не буде успішною. Потрібно навчитися кращого від батьків, а з часом передати набуті знання своїм дітям. Сім’я виливається у родину, а родина –у рід.

Завершився місячник шкільним конкурсом малюнків «Знайомтесь – це моя родина, частинка Батьківщини – України».

Отже, відроджуймо родинні звичаї, прищеплюймо нашим дітям любов і повагу до найсвятішого – до родини!

Місячник родинного виховання «Міцна сім’я – могутня держава» у школі №2 м. БахмутаМісячник родинного виховання «Міцна сім’я – могутня держава» у школі №2 м. БахмутаМісячник родинного виховання «Міцна сім’я – могутня держава» у школі №2 м. Бахмута

Останні статті на сайті