Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

Верховна рада України

Актуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської ради

Переглядів: 2235
25.03.2016 - 14:43

Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулось чергове засідання колегії відділу освіти під головуванням начальника відділу освіти Марини Рубцової.

На порядок денний винесено актуальне питання про налагодження системи медичного обслуговування в загальноосвітніх навчальних закладах, стан укомплектованості сестрами медичними. З метою узгодженості питань, вирішення умов співпраці на колегію було запрошено головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я «Центр первинної медичної допомоги Артемівської місткої ради» Світлану Шабаліну. Шабаліна С.В. відповіла на запитання, які виникли у процесі обговорення означеного питання. Медичне обслуговування у ЗНЗ підпорядковувалось місцевим лікувальним установам і забезпечувалось медпрацівниками цих установ, але наказом МОЗ України ставки сестер медичних шкіл було скасовано. Враховуючи гостру необхідність медичного забезпечення у ЗНЗ, при підтримці виконкому Артемівської міської ради, наказом відділу освіти від 21.12.2015 №609 «Про зміну штатного розпису загальноосвітніх денних шкіл відділу освіти Артемівської міської ради» 16 ставок сестер медичних шкіл було введено до штатного розпису навчальних закладів. Головний спеціаліст відділу освіти Олена Доля ознайомила присутніх з нормативною базою, яка регламентує діяльність шкільного медпрацівника, функціями медичної служба навчального закладу. Виступ спеціаліста доповнили звіти керівників шкіл №10 Раїси Говорун, №18 Ольги Рибальченко, №24 Ольги Турличкіної.

Також були обговорені питання про перевірку стану нормативності організації та проведення в ЗНЗ навчання учнів за екстернатною формою. З означеного питання перед керівниками виступила головний спеціаліст відділу освіти Анна Орел. За останні роки чисельність учнів-екстернатів значно збільшилась (минулий рік – 93 клопотання, 2016 рік – 183 клопотання). Відділом освіти здійснюється постійна координація розподілу екстернатів за навчальними закладами. Зазначено, що стан організації та проведення навчання учнів за екстернатною формою відповідає нормативним вимогам Положення про екстернат. Наголошено на необхідності здійснення якісного контролю за роботою школи у даному напрямку з боку всієї адміністрації з метою надання освітніх послуг всім бажаючим у рамках діючого законодавства.

Методисти міського методичного кабінету Наталя Томачинська та Олена Мирошниченко ознайомили присутніх зі станом викладання навчальних предметів відповідно до вимог Державного стандарту загальної середньої освіти: технологій (5-9 кл.), економіки (11 кл.). За результатами перевірки стан викладання предметів «Економіка» та «Технології» визнано в основному на достатньому рівні. Учителі викладають предмети згідно з діючими програмами і нормативними документами, керівники здійснюють контроль за викладанням предметів згідно з графіком, але матеріальна база викладання предмету економіки та матеріально-технічна база майстерень потребує суттєвого оновлення.

Про результати вивчення рівня організації гурткової роботи в позашкільних навчальних закладах доповіла спеціаліст відділу Людмила Анісімова. Вона зробила ґрунтовний аналіз річного планування Центрів, напрямків роботи, наповнюваності гуртків, контингенту вихованців, кадрового забезпечення, ведення документації, управлінської діяльності. Сьогодні свої досягнення керівники гуртків разом з вихованцями постійно демонструють під час проведення міських заходів, у концертних програмах на сценічних майданчиках міста, у благодійних акціях. Жодне міське свято не проходить без участі позашкільників, які постійно підтверджують свій професіоналізм.

Питання про стан організації психологічного супроводу навчання та виховання дітей з тимчасово переміщених родин озвучила завідувач Центру практичної психології і соціальної роботи Наталя Докшина. Центром розроблена структурно-функціональна модель супроводу навчання та виховання дітей з тимчасово переміщених родин. З дітьми проводяться заняття на стабілізацію емоційного стану, формування навичок саморегуляції та підвищення рівня стресостойкості, батьки охоплені активними просвітницькими заходами.

За підсумками роботи колегії прийняті відповідні рішення з кожного питання, які взяті на контроль для забезпечення їх виконання.

Актуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської радиАктуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської радиАктуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської радиАктуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської радиАктуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської радиАктуальні питання розглянуто на колегії керівників навчальних закладів Артемівської міської ради

Останні статті на сайті