Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Урядовий портал

У м. Бахмут вшанували Героя України – Дмитра Чернявського

Переглядів: 3127
10.03.2016 - 14:44

З метою національно-патріотичного виховання учнів, за ініціативи відділу освіти Артемівської міської ради у навчальних закладах проходять заходи із вшанування земляка, Героя України Дмитра Чернявського, який волею долі став першою жертвою російсько-української війни.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Донецьку, Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, серед них був і Дмитро Чернявський. Вони гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину.

На заходах в Артемівській школі №2 з хвилюванням діти говорили про те, що означає для кожного любити свою Батьківщину; розкривали поняття гідності, справедливості, мужності та відданості Вітчизні. Особливо слід відмітити бібліотечний урок у 6 класі «Він житиме в серцях народу України!», усний журнал у 8 класі «Пам’яті Героя-земляка Д.О.Чернявського присвячується» та годину спілкування у 5 класі «Герої не вмирають!». Учні не тільки говорили про трагічні події під час Революції Гідності, але й перейнялися почуттям патріотизму та гордості за славне минуле й сьогодення свого народу.

В Артемівській школі №4 були проведені виховні години «Герої нового часу». Учні хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляка-героя, який віддав своє життя заради кращого майбутнього України, боронив цілісність рідної країни. Для учнів 6-8 класів була проведена екскурсія до меморіальної дошки на честь Д. Чернявського до ЗОШ №18. Згодом учні взяли участь в акції «Запали лампадку – вшануй пам’ять Героїв Небесної Сотні».

Для учнів 5-9 класів Артемівської школи №5 проведено годину-реквієм «Герої не вмирають». Гуртківці «Живи за правилами» підготували інформаційні хвилинки на уроки історії «Герой нашого міста». Учні 8-х класів обговорювали уривки з документального фільму «Зима, що нас змінила», присвяченого історичним подіям в Україні під час Революції Гідності.

На відкритому уроці, який провела бібліотекар Соледарської школи №14 Ольга Рашевська, учні 5-9 класів ознайомилися з біографією героя-земляка, з деталями його політичної діяльності, переглянули відеофільм про урочисте відкриття меморіальної дошки Дмитру Олександровичу Чернявському, нашому земляку, нагородженому посмертно орденом «Золота Зірка» за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних основ демократії, прав і свобод людини. На урочистій лінійці, на честь героя Небесної сотні, учні заспівали Державний гімн, зачитали вірші про рідну незалежну Україну та вшанували пам'ять героя-земляка хвилиною мовчання із запаленням свічок.

Педагог-організатор Часовоярської школи №17 Ксенія Давидова запросила учнів старших класів (8-11) на усний журнал «Пам'ять про Героя України». Для молодших школярів класні керівники підготували бесіди з теми «За єдину Україну». З учнями 5-7 класів класні керівники провели класні години «Євромайдан і його захисник Дмитро Чернявський».

Кожен герой Небесної сотні мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи, але поклик душі призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Пишаємося, що в історії нашої країни є багато прикладів того, як треба любити й обороняти свій край. Не маємо права забути, не маємо права здатися!

У м. Бахмут вшанували Героя України – Дмитра ЧернявськогоУ м. Бахмут вшанували Героя України – Дмитра ЧернявськогоУ м. Бахмут вшанували Героя України – Дмитра Чернявського

Останні статті на сайті