Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Донецька обласна рада

Презентація звіту «Ті, що пережили пекло»

Переглядів: 3000
09.02.2016 - 13:23

У четвер, 11 лютого, о 12:00 в Артемівському державному краєзнавчому музеї, (вул. Радянська, 26) відбудеться презентація звіту «ТІ, ЩО ПЕРЕЖИЛИ ПЕКЛО: Свідчення жертв про місця незаконних ув’язнень на Донбасі».

Звіт — це підсумок моніторингового дослідження фактів серйозних порушень прав людини, пов’язаних із незаконним позбавленням свободи в зоні збройного конфлікту на сході України. Видання описує реальний стан подій на Донбасі і є звітом про піврічну роботу коаліції "СПРАВЕДЛИВІСТЬ ЗАРАДИ МИРУ НА ДОНБАСІ".

У звіті представлені реальні цифри та факти, що засвідчують наявність грубих та систематичних порушень прав людини щодо осіб, які незаконно були поміщені до місць несвободи, перебували в нелюдських умовах та піддавалися жорстокому поводженню чи катуванню. Також автори звіту пропонують комплекс заходів, спрямованих на припинення порушень, привернення уваги міжнародної громадськості та притягнення до відповідальності осіб, винних у вказаних порушеннях.

Презентація звіту запланована в рамках проекту «Продукти діяльності коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» для мешканців зони конфлікту». Проведення заходу стало можливим завдяки фінансовій підтримці Міжнародного фонду "Відродження" за програмною ініціативою «Права людини та правосуддя» та посольства Великої Британії в Україні в рамках реалізації проекту «Українська миротворча школа».

Звіт доступний  за адресою:

http://jfp.org.ua/system/reports/files/2/uk/SURVIVING_HELL_ua_web.pdf